Linas Kleiza jau pasirengęs žaisti

Kiek vėliau už kitus žaidėjus treniruotis pradėjęs Lina Kleiza dirba visu pajėgumu ir jaučiasi pasirengęs žaisti.

Šiandien Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė išvyksta į turnyrą Ispanijoje, kur puolėjas jau greičiausiai išbėgs į aikštę. Rudenį į NBA grįšiantis 25 metų 203 cm ūgio L.Kleiza pasaulio čempionate turėtų būti tikrasis Lietuvos rinktinės lyderis.

- Linai, ar jau įgaunate sportinę formą? – po treniruotės Kaune žurnalistai pasiteiravo L.Kleizos.

- Taip, forma gerėja, jaučiuosi normaliai, tad viskas gerai.

- Kaip vertinate atjaunėjusios rinktinės galimybes?

- Mūsų komandoje daug gerų jaunų žaidėjų ir jos sėkmė, manau, priklausys nuo to, kaip kurią dieną kam seksis. Kalbėti, ar mes geri ir stiprūs, kaip ir spėlioti rezultatų, neverta, nes viską pamatysime vėliau. O šiaip dar turime labai daug darbo nuveikti ir žiūrėsime, kas mums gausis.

- Ar galite palyginti šių metų rinktinę su pernykšte?

- Komandoje daug naujų žaidėjų, kiti treneriai, todėl skirtumų yra nemažai. Bet praėjusiais metais mums paprasčiausiai nesiklijavo žaidimas. Prieš Europos čempionatą atrodė viskas gerai, o kai nuvažiavome į Lenkiją, gero nebeliko. Bet ką padarysi, manau, iš to būsime pasimokę.

- Kokį įspūdį paliko pirmos dvejos draugiškos rungtynės?

- Gerą. Ypač su suomiais gerai kovėsi komanda. Bet dar žaidžia daug krepšininkų, dirbame konkretiems dalykams, manau, viskas normaliai. Dabar jau žaisime su stipresniais varžovais, jauniems žaidėjams bus gerai išbandyti save.

- Ar pats jau pasirengęs žaisti Ispanijoje?

- Pagal savo pasirengimo lygį aš jau galėjau žaisti ir su čekais, bet treneriai davė laiko man padirbėti individualiai. Tad jeigu treneriai, pasitarę su fizinio rengimo treneriu, Ispanijos turnyre nuspręs, kad jau galiu būti naudingas, tai žaisiu.

- Kaip vertinate trenerių sprendimą atsisakyti Donato Motiejūno paslaugų?

- Tokie sprendimai yra trenerių teisė. Aš galiu pasakyti, kad šis jaunas žaidėjas man paliko gerą įspūdį, manau, jis yra Lietuvos krepšinio ateitis. Donatas supranta žaidimą, turi geras fizines savybes ir jeigu nuoširdžiai dirbs, jis pasieks daug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių