Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įveikė britus

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pergale baigė pasirengimą Londono vasaros olimpinių žaidynių turnyrui Venesueloje.

JAV paskutinė treniruočių stovyklą surengę Lietuvos krepšininkai šeštadienį (Lietuvos laiku) Hjustone 80:70 (17:24, 20:20, 31:19, 22:17) nugalėjo Didžiosios Britanijos rinktinę.

18 taškų prie pergalės prisidėjo Martynas Pocius, 16 - Šarūnas Jasikevičius.

Po 9 taškus į varžovų krepšį įmetė Jonas Mačiulis ir Robertas Javtokas, po 8 - Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas, po 6 - Linas Kleiza ir Deividas Dulkys, 5 - Jonas Valančiūnas, 3 - Rimantas Kaukėnas, 2 - Darius Songaila, o Antanas Kavaliauskas taškų nepelnė.

Varžovų gretose sėkmingiausiai žaidė Kyle'as Johnsonas (18 tšk.), Popsas Mensah-Bonsu (16 tšk.), Joelis Freelandas (14 tšk.) bei Nate'as Reinkingas (12 taškų).

Tai buvo penktosios Lietuvos rinktinės kontrolinės rungtynės ir antroji pergalė prieš tuos pačius britus. Kituose susitikimuose pralaimėta Makedonijos, Graikijos ir Rusijos komandoms.

Jau aišku, kad dėl kelio skausmų į Venesuelą su rinktine neskris Simas Jasaitis. Netrukus rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paskalbs dar du žaidėjus, kurie nepateks į galutinį dvyliktuką.

Venesuelos sostinėje Karakase liepos 2-8 dienomis dvylika vyrų krepšinio komandų kovos dėl trijų kelialapių į Londoną. Pirmajame atrankos etape Lietuvos rinktinė B grupėje žais su šeimininke Venesuela bei Nigerijos komanda. A grupėje kovos Graikijos, Puerto Riko ir Jordanijos ekipos, C grupėje rungtyniaus Rusijos, Dominikos Respublikos ir Pietų Korėjos rinktinės, o D grupėje Makedonijos komandos varžovėmis bus Naujosios Zelandijos ir Angolos ekipos. Dvi geriausios grupių komandos tęs kovą ketvirtfinalyje.

Londono olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rugpjūčio 12 dienomis. Vietas olimpiniame vyrų krepšinio turnyre jau užsitikrino JAV, Ispanija, Prancūzija, Argentina, Brazilija, Australija, Kinija, Tunisas ir šeimininkė Didžioji Britanija.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nitro

Nitro portretas
nagi , reik galvot , kad ivyko stebuklas...

Labai

Labai portretas
keista, kad daugiausiai taškų pelnė šiaip jau nedaug taškų įmetantys krepšininkai.

Šedevras

Šedevras portretas
JAV paskutinė treniruočių stovyklą surengę Lietuvos krepšininkai šeštadienį (Lietuvos laiku) Hjustone 80:70 (17:24, 20:20, 31:19, 22:17) nugalėjo Didžiosios Britanijos rinktinę. Žurnalistinis "šedevras".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių