Lietuvos varžovė - „Žalgirio“ trenerio vadovaujama komanda

Graikija ar Serbija? Vienos iš šių rinktinių kitais metais Londone vyksiančių olimpinių žaidynių krepšinio turnyre tikrai nematysime. Šiandien Kaune vykstančiose Europos pirmenybėse šios ekipos stos į žūtbūtinį mūšį.

Turnyro ketvirtfinalius pralaimėję komandos tęsia kovą tik dėl 5-8 vietų. Laimėjusi komandą gaus bilietą į olimpinių žaidynių kvalifikacinį turnyrą bei dėl penktosios vietos rytoj varžysis su Lietuva, o pralaimėjusiems teks tenkintis mūšiu dėl 7 pozicijos su slovėnais.

Ilias Zouro vadovaujami graikai labai rimtai ketvirtfinalyje priešinosi favoritais laikomiems prancūzams, tačiau prastai sužaistas paskutinis kėlinys sužlugdė visas viltis. Serbai išeikvojo ne ką mažiau jėgų kovodami su rusais. Abiejų ekipų treneriai po vakarykščių nesėkmių neslėpė nusivylimo, tačiau tiek I.Zouras, tiek Dušanas „Duda“ Ivkovičius vieningai teigė, kad liūdėti nėra kada – jau šiandien jų vadovaujamų komandų laukia ne ką lengvesnė ir taip pat nepaprastai svarbi dvikova.

Graikai iki šio mačo Europos čempionate buvo iškovoję šešias pergales ir patyrę tris pralaimėjimus. Identišku rezultatu galėjo pasigirti ir jų varžovai.

Prieš dvikovą D.Ivkovičiui rimtai reikėjo sukti galvą kaip kompensuoti traumuotų Milenko Tepičiaus bei Aleksandro Rašičiaus netektį. Šių dviejų krepšininkų labai trūko serbams per ketvirtfinalio dvikovą ir tai po pralaimėjimo pabrėžė paprastai pasiteisinimų neieškantis Duda.

Paskutinį kartą Europos pirmenybėse abi ekipos buvo susitikę prieš ketverius metus Ispanijoje ir tuomet nepaprastai atkaklią dvikovą 68:67 laimėjo graikai.

Šios dienos susitikime graikai jau per pirmąsias dešimt minučių pasiuntė savo varžovus į nokdauną. Ypač rezultatyviai pirmąsias dešimt minučių sužaidę I.Zouro auklėtiniai susikrovė apčiuopiamą pranašumą - 34:8.

Antrajame kėlinyje serbai pabudo, tačiau pavojingai priartėti prie savęs graikai neleido. Komandos ilsėtis išėjo Graikijai pirmaujant 48:26.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė. I.Zouro auklėtiniai dominavo ant parketo prie abiejų krepšių tik nežymiai savo varžovams leido priartėti - 64:48.

Paskutiniame ketvirtyje serbams buvo pavykę deficitą šiek tiek aptirpdyti, tačiau „užsikabinti“ už olimpinės svajonės D.Ivkovičiaus auklėtiniams nebuvo lemta.

Graikija iškovojo pergalę ir rytoj dėl penktosios vietos susitiks su Lietuva. Serbai dėl septintosios pozicijos kovos su slovėnais.

Graikija - Serbija 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29)

Graikija: I.Bourousis 27 taškai, N.Zisis 18, A.Fotsis 14.

Serbija: M.Kešeljis 22, M.Mačvanas 14, N.Krtičius 11.


Šiame straipsnyje: Eurobasket

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne dovanėlė

Ne dovanėlė portretas
Taip ir maniau, kad bus graikai...(Nes serbai, lietuviu palauzti, taip ir neatsigavo.) Bet tikiu savo komanda ir taskas! :)

Ne dovanėlė

Ne dovanėlė portretas
Taip ir maniau, kad bus graikai...(Nes serbai, lietuviu palauzti, taip ir neatsigavo.) Bet tikiu savo komanda ir taskas! :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių