„Lietuvos rytui“ svarbiausia - kelialapis į Eurolygą

Vilniaus "Lietuvos rytas" sieks žūtbūt laimėti jau pirmąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes namų aikštėje.

“Kodėl “Lietuvos rytas” turėtų laimėti čempionatą? Pirmoji priežastis - aš to noriu. Antroji - to nori Gedvydas ir Jonas Vainauskai (klubo savininkai - red. past.), o trečioji - to paties nori ir komanda. Esame įpareigoti apginti čempionų titulą. Tačiau svarbiausia priežastis, dėl kurios norime laimėti, yra teisė gauti kelialapį į Eurolygą”, - taip “Lietuvos ryto” motyvus kovoje dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulo išdėstė komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Fortūnos spjūvį šių metų Eurolygoje iškentę ir apmaudžiai kelialapį į antrąjį etapą iš savo rankų išleidę vilniečiai kitą sezoną tarp elitinių žemyno komandų sugrįš tik perlipę paskutinį Kauno “Žalgirio” barjerą. Pralaimėjimas antradienį prasidedančioje LKL finalo serijoje “Lietuvos rytą” mažiausiai vienam sezonui “ištremtų” į Europos taurės varžybas, o tai sostinės klubui reikštų žingsnį atgal.

Į lemiamų kovų areną žengs kitokia vilniečių komanda nei ta, kuri prieš savaitę nusileido “Žalgiriui” Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale. Atsigavę po traumų “Lietuvos ryto” treniruotėse pluša kertinis ekipos gynybos akmuo Artūras Jomantas, svarbus priekinės linijos krepšininkas Milko Bjelica ir pagrindinis įžaidėjas Igoris Miloševičius.

R.Kurtinaitis savo dispozicijoje turi vienuolika žaidėjų ir gali nebijoti, jog antroje rungtynių dalyje komanda nebeturės jėgų kautis. Tačiau į rikiuotę pastarosiomis dienomis sugrįžusiems krepšininkams dar reikės iš naujo pajusti žaidimo skonį.

Nepaisant to, “Lietuvos ryto” atstovai tvirtino, kad pergalė namų arenoje jiems žūtbūt reikalinga jau pirmosiose finalo rungtynėse Vilniuje. “Galime prisiminti praėjusius metus, kai pirmame mače Kaune nukovėme „Žalgirį“ ir žengėme didelį žingsnį link titulo. Pirmas susitikimas bus ypatingai svarbus dėl psichologinių aspektų”, - neabejojo R.Kurtinaitis.


Šiame straipsnyje: LKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių