„Lietuvos rytas“ - „Žalgiris“: vilniečių pergalė 91:74 (papildyta)

Kauno "Žalgirio" nesėkmių serija tęsiasi: negalintys laimėti Eurolygoje, žalgiriečiai suklupo ir BBL pirmenybėse. Vilniuje "Žalgiris" neišnaudojo pirmoje rungtynių dalyje turėto pranašumo ir nusileido "Lietuvos rytui" 91:74.

Akistatos. Šį sezoną principiniai Lietuvos krepšinio varžovai buvo susitikę du kartus - abusyk laimėjo “Žalgiris”.

Padėtis. Prieš dvikovą Kauno „Žalgiris“ pirmavo BBL Elito divizione, laimėjęs visas 9 žaistas rungtynes. Vilniaus „Lietuvos rytas“ taip pat buvo dar nepatyręs pralaimėjimo, tačiau žaidęs tik 5 mačus.

Jėgos. Nors abi komandos pastaruoju metu skundėsi dėl pagrindiniams krepšininkams tenkančio didelio fizinio krūvio, tačiau prieš šias rungtynes sudėtingesnėje padėtyje buvo „Žalgiris“. Kauniečiai Eurolygos rungtynes žaidė ketvirtadienį, vilniečiai - diena anksčiau.

Pirmasis kėlinys. Rungtynės prasidėjo rezultatyvių atakų bangomis abejose aikštės pusėse. Kėliniui įpusėjus po T.Klimavičiaus reido per pusę aikštės „Žalgiris“ įgijo minimalią persvarą - 10:11. Kitos atakos metu ją padidino T.Watsonas, sumetęs abu baudų metimus. 6 min. po M.Browno tritaškio kauniečiai pirmavo 12:16, o “Žalgirio“ treneris G.Krapikas į aikštę metė Ž.Janavičių, M.Pocių ir M.Begičių. Nors taip pat po keitimo pasirodęs M.Bjelica baudų metimais sumažino skirtumą, iš toli šovė M.Pocius, ir 8 min. žalgiriečiai turėjo jau 6 tšk. persvarą - 14:20.

Itin sunkų metimą su varžovo pražanga pataikęs T.Klimavičius netrukus pridėjo dar 2 taškus, „Lietuvos rytas“ keliose atakose iš eilės apmaudžiai prarado kamuolį, ir Kauno ekipa kėlinį užbaigė su apčiuopiamu pranašumu - 18:25.

Antrasis kėlinys. G.Krapikas į aikštę išleido S.Vene ir A.Juškevičių, kuris čia pat sugebėjo apsiginti nuo gerokai aukštesnio D.Zavacko, išprovokavęs vilniečio pražangą puolime. Tuo metu R.Kurtinaitis rezervų ieškojo nuo suolo keldamas S.Babrauską ir D.Borovnjaką. Komandos ėmė klimpti varžovų gynyboje ir per 3 min. pelnė tik po du taškus. Netrukus abu treneriai į aikštę sugrąžino rungtynes pradėjusius žaidėjų penketus, tik S.Vene leido kiek ilgiau pailsėti T.Klimavičiui.

15 min. „Lietuvos rytas“ atsiliko nuo svečių 22:31. Nors A.Baynesas įspūdingu dėjimu pakartojo netaiklų A.Jomanto metimą, po M.Browno tritaškio (amerikietis jau buvo pelnęs 11 tšk.) „Žalgirio“ persvara išaugo iki 26:38. Tačiau kėlinio pabaiga buvo sėkmingesnė „Lietuvos rytui“ - M.Bjelica ir D.Zavackas įmetė po dvitaškį su varžovo pražanga, o 8 min. žaidęs M.Begičius prasižengė ketvirtą kartą. Komandos išėjo ilsėtis esant rezultatui 37:44.

Trečiasis kėlinys. Žaidimą po pertraukos „Lietuvos rytas“ pradėjo tarsi ant sparnų. B.Popovičius pataikė tritaškį, A.Baynesas sumetė 4 tšk. iš eilės ir G.Krapikui teko skubiai prašyti minutės pertraukėlės. Po dar vieno A.Bayneso metimo rezultatas tapo lygus - 48:48. Pasipylusią žalgiriečių klaidų virtinę lydėjo žaibiškas S.Babrausko prasiveržimas po krepšiu bei taiklus metimas iš toli, ir vilniečiai 26 min. išsiveržė į priekį 55:51.

Tiesa, po dar vienos minutės pertraukėlės kauniečių reikalus kiek pataisė M.Pociaus tritaškis. Tačiau paskutinio žodžio dar nebuvo taręs S.Babrauskas - dar vieno jo šūvio iš toli nesustabdė nė A.Juškevičiaus pražanga. „Žalgirio“ žaidimas pakriko - kauniečiai nebesugebėjo nei užpulti, nei apsiginti. 29 min. „Lietuvos rytas“ pirmavo jau 64:54, o kėliniui pasibaigus - 64:57. 10 min. atkarpą vilniečiai laimėjo 14 tšk. skirtumu.

Ketvirtasis kėlinys. 32 min. penktąją pražangą užsidirbo M.Begičius, todėl „Žalgiris“ liko be tikrų vidurio puolėjų. "Lietuvos rytas" kuo toliau, tuo tvirčiau gniaužė rungtynių kontrolę. 34 min. šeimininkai pirmavo 73:60. S.Vene pataikė tritaškį, "Žalgiris" apsigynė, tačiau kamuolys ir toliau krito svečiams iš rankų. Sostinės komanda atsakė 5 tšk. ir 36 min. įgijo labai saugų pranašumą - 80:65.

Žalgiriečiai ėmė po truputį mažinti skirtumą, tačiau juos jau spaudė laikas. M.Browno metimas iš sunkios padėties nepasiekė tikslo, o "Lietuvos rytas" rinko taškus baudų metimais. 39 min. kauniečiai neleistinai suklydo gynyboje, ir M.Gecevičius nuo trijų taškų linijos padėjo tašką rungtynėse - 86:72. Mačą "Lietuvos rytas" laimėjo rezultatu 91:74.

Rezultatyviausi žaidėjai. "Lietuvos rytas": A.Baynesas 15 (dvitaškiai 6/7, 9 atk. kam.), B.Popovičius (5 rez. perd.) ir M.Bjelica - po 14, M.Gecevičius 13, S.Babrauskas 11, A.Jomantas 10 (8 atk. kam.), D.Borovnjakas 8, D.Zavackas 6.

"Žalgiris": M.Brownas 15, T.Klimavičius 13, T.Watsonas 12 (atk. 8 kam.), D.Šalenga 10, M.Pocius 9, M.Kalnietis 5, Ž.Janavičius ir S.Vene - po 3, M.Begičius ir A.Juškevičius - po 2 (P.Butkevičius).

Komandų rodikliai. Dvitaškiai ("Lietuvos rytas" ir "Žalgiris") - 25/42 (60 proc.) ir 17/33 (52), tritaškiai - 8/15 (53) ir 7/22 (32), baudos - 17/24 (71) ir 19/28 (68), atkovota kamuolių - 37 ir 25, perimta - 7 ir 4, rezultatyvūs perdavimai - 15 ir 11, klaidos - 12 ir 10.

Trenerių komentarai. Rimas Kurtinaitis ("Lietuvos rytas"): "Žalgiris" žaidė kaip "Formulėje 1" - greitai lėkė tiesiosiose -, o mes tarsi važiavome džipu - ilgiau, lėčiau. Bet darbas per visas 40 min. davė savo vaisių. Per pertrauką nepakeitėme savo gynybos, tiesiog pirmoje mačo pusėje nespėjome paskui varžovus, o antroje žaidimas susitvarkė. Džiaugiuosi didžiuliu vyru darbu ir dvasia, žaidimu iki galo. Gintaras buvo puikiai paruošęs gynybą prieš mūsų derinius, todėl pulti buvo sunku. Mums pasisekė, kad M.Begičius taip greitai surinko 5 pražangas. Mūsų vyrai irgi pavargę, bet puikiai suprantu, kokioje situacijoje yra Gintaras. Net neįsivaizduoju, kaip žalgiriečiai, esant tokiam varžybų krūviui, gali treniruotis."

Gintaras Krapikas ("Žalgiris"): „Pirmą kartą šį sezoną pralaimėjome „Lietuvos rytui“. Labai gaila, jog mūsų komanda skirtingai rungtyniavo pirmoje ir antroje rungtynių dalyse. Prieš kiekvienas rungtynes esame numatę kažkokį planą, kurio, norėdami laimėti, turime laikytis. Šiandien jį pavyko įgyvendinti tik per pusę, o antroje dalyje pritrūko agresyvumo gynyboje. Tvarkaraštis yra toks, jog turime žaisti vienerias rungtynes po kitų. Nesiteisinu, tiesiog konstatuoju faktą. Ketvirtadienį vakare žaidėme sunkias rungtynes, todėl dabar ir iškyla klausimai, kodėl nebuvome tokie agresyvūs.“

 


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasŽalgirisBBL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių