„Lietuvos rytas“ Taline pranoko „Kalev/Cramo“ krepšininkus

Į Estiją be trijų startinio penketo žaidėjų išvykęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ (2/3) iš jos sugrįžta su pergale. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai svečiuose 73:60 (17:18, 18:10, 18:13, 20:19) nugalėjo Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkus (1/4) ir iškovojo antrąją pergalę VTB Vieningosios lygos turnyre.

Į Estiją su komanda nevyko sergantis Janis Blūmas, per treniruotę petį susižeidęs Steponas Babrauskas ir Mindaugas Katelynas, kuriam dėl patiriamų krūvių buvo leista atsipūsti.

Susitikimą startiniame penkete pradėjo Nemanja Nedovičius, Renaldas Seibutis, Eimantas Bendžius, Vilmantas Dilys ir Predragas Samardžiskis.

Dvikovą sėkmingiau pradėję aikštės šeimininkai lengvai rasdavo skylių „Lietuvos ryto“ gynyboje ir sužaidus tris minutes „Kalev/Cramo“ pirmavo 11:5. N.Nedovičiaus ir R.Seibučio dvitaškiai neleido varžovams pabėgti, tačiau iniciatyva ir toliau priklausė Talino klubui (16:9).

Taškų badą nutraukė R.Seibutis, paskutinę atakai skirto laiko sekundę pataikęs sudėtingą metimą. Patikimai gynyboje rungtyniavęs Dariaus Maskoliūno auklėtiniai 4 minutes nepraleido nė taško į savo krepšį ir buvo išsiveržę į priekį, tačiau paskutinę sekundę tiksliai surengę „Kalev/Cramo“ krepšininkai susigrąžino pranašumą – 18:17.

Antrajame ketvirtyje po 5 iš eilės Deivido Dulkio taškų „Lietuvos rytas“ atstatė rungtynių pusiausvyrą (23:23). Varžovams sunkiai sekėsi rinkti taškus, galiausiai Estijos komandos vyriausiojo trenerio kantrybė trūko po sostinės klubo surengtos atakos, kurią triuškinančiu dėjimu užbaigė Leonas Radoševičius.

Ketvirčio pabaigoje puolimą labiau sustygavę „Lietuvos ryto“ krepšininkai padidino atotrūkį iki 7 taškų – 35:28.

Po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ ir toliau sėkmingai rungtyniavo abejose aikštės pusėse – varžovų klaidomis pasinaudoję Lietuvos vicečempionai įgijo dviženklį pranašumą (45:35). Aštrūs N.Nedovičiaus prasiveržimai po krepšiu varė estus į neviltį.

Kieta „Lietuvos ryto“ krepšininkų gynyba aikštės šeimininkus vertė vis dažniau klysti, patys didindami persvarą (53:37). Ketvirčio pabaigoje „Kalev/Cramo“ ekipai pavyko apkarpyti deficitą. Po 30 minučių Vilniaus klubas priekyje 53:41.

Paskutinį ketvirtį aikštės šeimininkai pradėjo toliau mažindami atsilikimą (49:57). Užsidegimą savo komandos draugams ir dviženklį pranašumą savo komandai sugrąžino įspūdingas L.Radoševičiaus dėjimas su pražanga (62:49).

Estijos krepšininkai atkakliai stengėsi kovoti dėl pergalės – likus 2 minutėms iki rungtynių pabaigos komandas skyrė 8 taškai (67:59). Atlaikę visus varžovų bandymus „Lietuvos rytas“ susigrąžino dviženklį pranašumą ir šventė antrąją pergalę VTB lygoje – 73:60.


Šiame straipsnyje: VTBLietuvos rytasKalev/Cramo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių