„Lietuvos rytas“ sutriuškino „Alytaus“ krepšininkus

Vidas Ginevičius sužaidė geriausias rungtynes atstovaudamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai, o sostinės ekipa Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) svečiuose 106:76 (20:25, 15:23, 20:30, 8:28) sudavė antausį „Alytaus“ komandai, rašo basketnews.lt.

Milko Bjelica pataikė dvitaškį, Steponas Babrauskas įsūdė tritaškį ir rungtynės prasidėjo vilniečiu spurtu - 5:0. Agresyviai žaisdami sostinės klubo krepšininkai dar kartą spurtavo 9:0 ir kėlinio pabaigoje išsiveržė į priekį - 20:11.

Likus kiek mažiau nei pusantros minutės iki pirmojo ketvirčio pabaigos, Paulius Kleiza trimis baudų metimais sumažino atsilikimą (20:25).

Antrojo kėlinio pradžioje Andrius Aleksandrovas perdavė kamuolį Modestui Šilalei, kuris ore jį pagavęs ataką užbaigė galingu dėjimu (22:25). Tačiau įspūdingas epizodas tik trumpam pradžiugino dzūkų ekipos strategą - ekipos aukštaūgiai nesusitvarkė su M.Bjelica ir S.Babrausku, kurių sąskaitose buvo  jau po 13 taškų.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus 4 minutėms penktąją pražangą gavo „Alytaus“ puolėjas Vytautas Tatarūnas.

Daugiausiai S.Babrausko Ir Dejano Borovnjako pastangomis svečiai sužaidė keletą sėkmingų epizodų ir vilniečiai į ilgąją pertrauką išėjo turėdami 13 taškų pranašumą (35:48).

Po didžiosios pertraukos Rimo Kurtinaičio auklėtiniai dar labiau padidino apsukas, o prie sėkmingo aukštaūgių žaidimo prisidėjo ir Aronas Baynesas, kuris dėjimu į krepšį įsirašė jau 10-ąjį tašką bei išvedė komandą į priekį 52:35.

Nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilęs Simas Buterlevičius pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, o Vidas Ginevičius ataką užbaigė sėkmingu metimu ir šeimininkai atsiliko jau 49:68.

Paulius Kleiza pelnė savo 10-ąjį tašką ir privertė vilniečių strategą prašyti minutės pertraukėlės, po kurios dar 2 taškus pridėjęs Ignas Sinkevičius sumažino atsilikimą - 53:68.

D.Borovnjakas ir M.Bjelica pataikė po dvitaškį, V.Ginevičius tritaškiu pelnė savo 10-ąjį tašką ir rezultatas išaugo 55:78.

Paskutinio ketvirčio pradžioje prasidėjo V.Ginevičiaus šou - jis į alytiškių krepšį pataikė du tolimus metimus ir jo ekipa jau pirmavo - 86:61.

Likus 4 minutėms iki rungtynių pabaigos surinkęs 5 pražangas Aronas Baynesas buvo priverstas palikti aikštę. Ant atsarginių žaidėjų suolelio dėl tos pačios priežasties sėdo ir Dejanas Borovnjakas.

Netrukus po V.Ginenevičiaus 9 rezultatyvaus perdavimo tritaškį pataikė Justas Sinica (104:69).

Nesulaikomai rungtyniavęs V.Ginevičius šiose rungtynėse pelnė 20 taškų ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

„Lietuvos rytas“: Milko Bjelica 24 (8/9 dvitaškių), Vidas Ginevičius 20 (11 rez. perd.), Dejanas Borovnjakas 16 (10 atk. kam.), Steponas Babrauskas 15.


„Alytus“: Aurimas Adomaitis 13 (12 atk. kam.), Andrius Aleksandrovas 13, Saulius Kazevičius 13, Paulius Kleiza 10, Vytautas Tatarūnas 10.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasAlytus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių