„Lietuvos rytas“ pralaimėjo ir liko be Eurolygos

Vilniaus "Lietuvos rytas" pralaimėjo kol kas svarbiausią sezono dvikovą. Lemiamose Eurolygos atrankos turnyro rungtynėse vilniečiai namuose 63:71 (21:13, 7:17, 12:22, 20:19) nusileido Stambulo "Galatasaray" komandai ir artėjantį sezoną turės rungtyniauti tik Europos taurės turnyre.

Vilniečių žaidimas šiose rungtynėse subyrėjo antrojo kėlinio viduryje, kai čiurnos traumą patyrė įžaidėjas Tyrese'as Rice'as. Nors krepšininkas vėliau grįžo į aikštelę, varžovai jau buvo pabėgę pernelyg toli.

Spaudos konferencijoje vilniečių treneris Aleksandras Džikičius nebuvo linkęs įvardinti konkrečių pralaimėjimo priežasčių. Jo teigimu, "nėra pasaulyje komandos ir trenerio, kurio planai veikia visu 100 proc." Strategas tik apgailestavo, kad jo komandai pritrūko laiko pasiruošti Eurolygos atrankos turnyrui.

Rungtynės

Svečiai kiek sėkmingiau pradėjo susitikimą, tačiau Tyrese'o Rice'o ir Renaldo Saibučio tikslių atakų dėka vilniečiai įpusėjus pirmajam ketvirčiui persvėrė rezultatą savo naudai - 8:7. Likus žaisti tris minutes Darius Songaila dvitaškiu išlygino rezultatą (13:13), tačiau vienuolikos taškų iš eilės seriją surinkęs R.Seibutis leido "Lietuvos ryto" klubui šiek tiek nutolti - 17:13. Netrukus dvitaškius pridėjo Jonas Valančiūnas ir Goranas Jeretinas, o Lietuvos vicečempionų pranašumas šoktelėjo iki aštuonių taškų - 21:13.

Antrojo kėlinio pradžioje po Stepono Babrausko tolimo metimo vilniečių persvara buvo pasiekusi devynis taškus (24:15), tačiau kėlinio viduryje čiurnos traumą patyrė T.Rice'as, o tuo pasinaudoję svečiai netruko sumažinti atsilikimą iki dviejų taškų - 24:26. Nepaisant Aleksandro Džikičiaus paprašytos minutės pertraukėlės "Galatasaray" klubas pelnė dar keturis taškus iš eilės ir Enderas Arslanas dvitaškiu po labai ilgos pertraukos persvėrė rezultatą svečių naudai - 28:26. Per likusį laiką komandos pasikeitė tiksliomis atakomis, todėl įpusėjus susitikimui Stambulo klubas išlaikė tą patį dviejų taškų pranašumą - 30:28.

Nors į aikštelę po didžiosios pertraukos sugrįžo T.Rice'as, įsibėgėję "Galatasaray" krepšininkai ne tik neleido vilniečiams susigrąžinti pranašumo, bet įpusėjus ketvirčiui dar labiau padidino savo persvarą - 38:34. Likus žaisti tris minutes Joshua Shippas dvitaškiu su pražanga nutolino varžovus iki septynių taškų (45:38), o prieš lemiamą ketvirtį vilniečius jau slėgė dvylikos taškų deficitas - 40:52.

Paskutinio kėlinio pradžioje "Galatasaray" komandos pranašumas dar labiau padidėjo (56:40) ir vilniečiams išsigelbėti liko mažai galimybių. Visgi pakilę į lemiamą spurtą sostinės krepšininkai likus žaisti dvi minutes sumažino atsilikimą iki keturių taškų (58:62), tačiau lemiamas akimirkas tiksliau sužaidė svečiai, kurie ir iškovojo kelialapį į Eurolygą.

Nugalėtojų gretose žaidęs D.Songaila per 17 minučių pelnė 8 (dvitaškiai 3/5, baudos 2/2) taškus, atkovojo 3 ir prarado 2 kamuolius, išprovokavo 2 varžovų pražangas bei sykį pažeidė taisykles.

"Lietuvos rytas": R.Seibutis 15 (dvitaškiai 6/7), G.Jeretinas 12, S.Babrauskas 10, J.Valančiūnas ir T.Rice'as ir L.Robertsas (9 atk. kam.), - po 8, M.Katelynas 2.

"Galatasaray": P.Shumpertas 14, J.Shippas (6 atk. kam.) ir L.Andričius - po 12, J.Lakovičius 10, D.Songaila 8.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Valio!!!!!!!!!!!!!

to Rimas

to Rimas portretas
susidegink kaimieti

Rimo pusbrolis

Rimo pusbrolis portretas
visvien valio, bus jiems halės langus užkalinėti....
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių