„Lietuvos rytas“ - „Entente“: pergalė 69:62 (papildyta)

Ketvirtadienį, antrąją Eurolygos antrojo turo dieną, į kovą stojo ir abu Lietuvos klubai. Pirmasis į Prancūzijos miesto Orleano aikštę 20.15 val. Lietuvos laiku išbėgo Vilniaus „Lietuvos rytas“. Nepaisant sunkaus ketvirtojo kėlinio, vilniečiai nugalėjo Eurolygos debiutantų „Entente“ klubą 69:62.

Teisėjai. Mačui Orleane teisėjavo Saša Puklas (Slovėnija), Gianpaolo Cicoria (Italija) ir Robertas Lottermoseris (Vokietija).

Starto penketas. Vilniečiai rungtynes pradėjo tokia sudėtimi: B.Popovičius, M.Gecevičius, D.Zavackas, A.Baynesas

Rungtynės prasidėjo. Svečiai sėkmingiau pradėjo mačą ir  min. pirmavo 8:4. Įpusėjus kėliniui Vilniaus komandoje pasirodė Vidas Ginevičius, pakeitęs Bojaną Popovičių. 6 min. aikštės šeimininkų žaidėjas Doellmanas persvėrė rezultatą savo ekipos naudai - 9:8. Tačiau neilgam - po dviejų tritaškių vilniečiai susigrąžino iniciatyvą 14:9. Martynas Gecevičius pataikė jau tris tritaškius iš penkių. Po pirmųjų 10 min.  Vilniaus ekipos pranašumas buvo 20:11.

Antrasis kėlinys. "Lietuvos ryto" meistriškumas vis labiau pastebimas. Po pirmųjų ketvirčio atakų skirtumas padidėjo iki dviženklio skaičiaus - 26:11. "Entente" treneris Philippe Herve žaidimą stabdo minutės pertraukėle. Prancūzų ekipos puolimas atrodo visai silpnas. Pirmuosius šio kėlinio taškus "Entente" pelnė beveik po 4 min.

Įpusėjus ketvirčiui Vilniaus ekipos pranašumas padidėjo iki 30:13. Tačiau dvi netaiklias vilniečių atakas aikštės šeimininkai pavertė dviem tritaškiais į jų krepšį ir Rimas Kurtinaitis iškart paprašė minutės pertraukėlės. Tačiau prancūzų ekipa atrodo atsigavusi, ir dar po vieno metimo ji priartėjo iki 21:30.  Vis dėlto buvo akivaizdu, kad jos meistriškumas neprilygsta svečiams. Vilniečiai, nors ir leidę sumažinti skirtumą, tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose ir ilsėtis išėjo pirmaudami 41:29.

Trečiasis kėlinys. Po didžiosios pertraukos komandos keitėsi taikliais metimais. Vilniečiai išsaugojo gana saugų skirtumą, 24 min. jie pirmavo 49:36. Skaudžiai nukritęs komandos vidurio puolėjas Aronas Baynesas buvo priverstas bent laikinai palikti aikštę, jam prireikė komandos gydytojo pagalbos.

Po 30 žaidimo minučių "Lietuvos rytas" priekyje 61:46.

Ketvirtasis kėlinys. Baigiantis trečiajam kėliniui šoną susimušęs B.Popovičius grįžo į aikštę.  33 min. 61:53 vilniečių naudai. Tašku mažesnis skirtumas buvo 39 min. - 65:58. Vilniečiams labai sunkiai sekėsi rinkti taškus, per 9 kėlinio minutes jie buvo pelnę tik 4.
Šeimininkai pradėjo kurti intrigą  ir paaskutinę min. priartėjo iki 62:66. Vis dėlto vilniečiai išsaugojo trapų pranašumą ir nugalėjo 69:62.

Statistika. "Entente": C.Banksas ir J.Doellmanas - po 15 taškų, A.Nicholsas 11, R.Covile 9, A.Moermanas 6, A.Dobbinsas, L.Vaty ir A. Curti - po 2, (L.Sciarra (7 rez. perd.) ir M.Miličius).

"Lietuvos rytas": M.Gecevičius 16 (tritaškiai - 4/6, 66 proc.), M.Bjelica ir B.Popovičius (9 rez. perd., 5 kl.) - po 11, D.Borovnjakas (8 atk. kam.) ir A.Jomantas - po 9, A.Baynesas 6, D.Zavackas 4, S.Babrauskas 3 (V.Ginevičius).

Komandinė statistika: dvitaškiai - 15/31 (48 proc.) ir 13/33 (39), tritaškiai - 6/16 (37) ir 9/25 (36), baudos - 14/20 (70) ir 16/23 (69), atkovoti kamuoliai - 27 ir 41, perimti kamuoliai - 8 ir 6, rezultatyvūs perdavimai - 15 ir 15, klaidos - 17 ir 17.

Turnyrinė lentelė. Po antrosios pergalės Eurolygoje, vilniečiai B grupėje dalijasi lyderių poziciją su Malagos "Unicaja". Pergale mažiau turi Pirėjo "Olympiacos" ir Stambulo "Efes Pilsen" klubai, o Belgrado "Partizan" ir "Entente" kol kas dar neatidarė savo sąskaitų.

Sunkumai. Eurolygos debiutantų klubui "Entente", kiek netikėtai įveikusiam kvalifikacijos turnyrą, dar kyla įvairių organizacinių sunkumų. Iš Orleano nebuvo tiesioginės rungtynių transliacijos internete.

Arena. 1996 m. atidarytoje „Zenith d'Orleans“ arenoje yra 6,9 tūkst. vietų. „Entente“ šioje arenoje žaidžia tik Eurolygos rungtynes, o Prancūzijos lygos mačai dažniausiai vyksta perpus mažesniuose Orleano sporto rūmuose.

Startas. Pirmąsias Eurolygos B grupės rungtynes „Lietuvos rytas“ laimėjo, 77:70 įveikęs Stambulo „Efes Pilsen“, o „Entente“ 72:94 pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Šalies čempionatai. „Entente“ Prancūzijos čempionate turi dvi pergales ir vieną pralaimėjimą. Savaitgalį ši ekipa 76:66 nugalėjo Vilerbano ASVEL komandą, taip žaidžiančią Eurolygoje.

„Lietuvos rytas“ Lietuvos krepšinio lygos čempionate žengia be pralaimėjimų, iškovojęs visas 4 pergales. Daugiau laimėjęs yra tik „Žalgiris“ - šešias dvikovas.


Šiame straipsnyje: EurolygaLietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių