Lietuvos rankininkai nebijo dvikovų su italais ir šveicarais

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė kelia aukštus tikslus atrankos į 2013 metų Pasaulio čempionatą turnyre. Pasak rinktinės stratego Gintaro Savukyno, lengvų kovų su italais ir šveicarais nebus.   

Italai - įveikiami

„Šiandien yra aišku, kad neturėsime kai kurių pagrindinės sudėties žaidėjų, visų pirma, Remigijaus Čepulio. Jis susilaužė riešą, mums padėti negalės tris mėnesius. Taip pat neprisijungė Mindaugas Andriuška, gruodžio 30 dieną paaiškėjo, kad jam yra patempta pėdos sausgyslė. Kol kas žaidėjas prastai jaučiasi, tačiau turime vilties, kad antrame rate jau galės mums padėti“, - kalbėjo rinktinės treneris.

Pasak trenerio, būsimi varžovai – Italijos rankininkai – nėra elitinė komanda. „Jie neprilygsta nei kroatams, nei ispanams, tačiau gerbiame visus varžovus, rungtynėms ruošiamės atsakingai. Tai „įkandami“ varžovai. Suprantame, kad su italais rungtynės nebus lengvos. Laukia įdomi kova ir su šveicarais, - kalbėjo treneris. – Šiais metais rinktinei keliami aukšti reikalavimai, vyrai tai supranta. Keliame aukštus, bet realius tikslus – laimėti grupės varžybas ir patekti į atkrintamąsias“.

Treneris pabrėžė, kad Italijos rinktinėje yra net keturi žaidėjai iš Balkanų rankinio mokyklų. „Jie turi galingą linijos žaidėją, analizavome jo žaidimą, dešinieji pusiau kraštai pasižymi puikia judesių arsenalu, - kalbėjo G. Savukynas. – Rinktinėje žaidžia žaidėjai, kurie rungtyniauja savo šalies čempionate, tačiau supraskime, kad Italija kol kas nediktuoja Europos rankinio madų“.

Šveicarai prisibijo

Treneris pastebėjo, kad rankinio lygis auga visame pasaulyje. Būtent todėl sunku prognozuoti rezultatą. „Vyrai atiduos aikštelėje visas savo jėgas. Manau, mums pavyks. Mūsų užduotis - žingsnis po žingsnio siekti pergalių. Koncentruojamės ties italų žaidimu“, - pabrėžė G. Savukynas.

Rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius pabrėžė, kad italai moka žaisti rankinį. „Šveicarams jie nusileido tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis, puikiai suprantame, kad jie norės įrodyti, jog moka žaisti ne tik futbolą, bet ir rankinį, - sakė vartininkas. – Laikas parodys, kas yra mūsų grupės favoritai. prognozuoti nesinori, bet žinome, kad šveicarai mūsų prisibijo“.

Rinktinės lyderis, rungtyniaujantis Šveicarijoje, juokavo, kad sulaukė pasiūlymo nevykti į rinktinę. „Sakiau, kad pasiilgau tėvynės“, - juokėsi A. Vaškevičius.

Nerijus Atajevas teigė, kad visos komandos grupėje yra vienodo pajėgumo. „Gal šveicarai turi didesnę patirtį, kadangi ten žaidėjai žaidžia geresniuose klubuose. Manau, šveicarai yra stipresni varžovai už italus, tačiau dabar galvojame kaip du kartus įveikti būtent juos“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: Rankinisrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Šaunuolis A. Vaškevičius ir visi kiti - tikri patriotai. Vyrai kaukitės negailėdami savęs, vardan rankinio ir jo ateities. Sėkmės jums.

jep

jep portretas
saunuoliai vyrai,tik jus sugebat parodyt kad Lietuvoje yra be reikalo aukstinama tik viena sporto saka!!!jus esate irodymas kad rankinis vertas daugiau nei vertinamas!!!saunuoliai vyrai didziuojames jumis,nezvelgiant i nesvarias'' povandenines sroves'' rankinio pasaulyje LT......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių