Lietuvos rankininkai įveikė baltarusius

2011 metų pasaulio vyrų čempionato Europos zonos atrankos turnyrui besirengianti Lietuvos rinktinė kontroliniame mače Minske 30:24 (15:12) nugalėjo Baltarusijos nacionalinę ekipą.

Po 5 įvarčius nugalėtojams pelnė Remigijus Čepulis ir Aurelijus Sabonis, 4 - Augustas Strazdas, po 3 - Valdas Novickis, Andrius Žygelis ir Mindaugas Andriuška, po 2 - Aidenas Malašinskas, Romas Kirveliavičius bei Tautvydas Mikalauskas, 1 - Vaidotas Grosas. Aikštelės šeimininkų gretose sėkmingiausiai žaidusio Aleksejaus Usiko sąskaitoje - 8 įvarčiai.

Pirmąjį kėlinį Lietuvos komandos vartus gynė Almantas Savonis, antrojo kėlinio pradžioje jį pakeitė Arūnas Vaškevičius. Atrėmęs 7 m baudinį, jis liko vartuose iki mačo pabaigos. Abu Lietuvos rinktinės vartininkai iš viso atmušė 30 metimų, o A.Savonis buvo pripažintas geriausiu mūsų rinktinės žaidėju.

„Žaidėme pagal planą - ir atakuodami, ir gindamiesi. Buvo klaidelių. Yra ką taisyti, bet svarbiausia tai, kad ką dirbam, vyrai supranta ir bando įgyvendinti aikštelėje. Aš esu patenkintas tuo, kaip žaidėme“,- po pergalės teigė Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Antrąsias kontrolines rungtynes su baltarusiais lietuviai Minske žais šiandien.  


Šiame straipsnyje: RankinissavukynasVaškevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių