Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatai sportuos „Impuls“ klubuose

Šiandien Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su sporto ir sveikatingumo klubų tinklu „Impuls“. Taip siekiama prisidėti prie efektyvesnio sportininkų parengimo olimpinėms žaidynėms. Pagal sutartį „Impuls“ suteiktos paramos komitetui vertė sieks beveik 1,5 mln. Litų.

„Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis atveria puikias galimybes mūsų šalies olimpinių rinktinių nariams gerinti savo bendrąjį fizinį pasirengimą, taip pat nemokamai naudotis sporto klubų tinklo teikiamomis sveikatinimo paslaugomis. Žinoma, tikslinėms olimpiečių treniruotėms būtinos tam pritaikytos sporto bazės“, – teigė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Paklausti, kaip suteikta galimybė sportuoti „Impuls“ pasitarnaus jų pasiruošimui Olimpinėms žaidynėms, sportininkai labiausiai akcentavo treniruočių kokybę.

„Tiesą sakant, visas mano gyvenimas yra sportas, todėl didžiąją savo dienos dalį skiriu treniruotėms. Be intensyvių treniruočių treke, sporto salėje praleidžiu dvi-tris valandas du-tris kartus per savaitę, todėl man labai svarbi kiekvienos treniruotės kokybė. Ją užtikrina ne tik maksimalios sportininko ir trenerio pastangos, bet ir modernūs bei saugūs  treniruokliai, mažinantys traumų tikimybę ir leidžiantys treniruotės metu dirbti daug efektyviau. Iš šio bendradarbiavimo būtent kokybės ir tikiuosi“, -sakė dviratininkė pasaulio čempionė Simona Krupeckaitė, šiuo metu aktyviai poilsiaujanti Lietuvoje.

Anot jos, treniruočių intensyvumas priklauso nuo to, kaip dažnai vyksta varžybos: jei pasiruošimo laikas trumpesnis, fizinis krūvis mažesnis – ir atvirkščiai. Tačiau skirtumo tarp pasiruošimo Olimpinėms žaidynėms ar kitoms svarbioms varžyboms, pasak Simonos Krupeckaitės, nėra. „Galbūt nežymiai skiriasi tik krūvis, tačiau treniruotės programa, eiga ir bendras režimas išlieka tokie pat“, - sakė S. Krupeckaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių