Lietuvos moterų rankinio rinktinė žais stipriausios sudėties

2010 m. Europos moterų rankinio čempionato atrankos rungtynėse su Olandija Lietuvos rinktinė žais optimaliausios sudėties.

Ekipos vyriausiasis treneris Rimantas Mikalauskas pranešė, kad į rinktinę turėtų susirinkti visos pajėgiausios žaidėjos, išskyrus Agnietę Grigaitę ir Aušrą Stankutę, kurios atvykti negalės. „Nuolatos palaikome ryšį su žaidėjomis, kol kas, laimei, nėra žinių apie traumas, todėl rinktinės sudėtis šiose atkrintamosiose rungtynėse turėtų būti optimali“, - teigė nacionalinės komandos strategas.

„Kadangi nemaža dalis rinktinės žaidėjų atstovauja užsienio klubams, kurie savaitgalį rungtyniauja nacionaliniuose čempionatuose, atvykti į Lietuvą ir susirinkti bendrai treniruotei pavyks tik sekmadienį vakare“, - sakė R.Mikalauskas. Nors pasiruošimui ir susižaidimui nacionalinė komanda turės tik tris dienas, pasiduoti neketinama ir planuojama pasiruošti kovai.

Trenerio teigimu, džiugu, kad žaidėjos atvažiuoja atstovauti rinktinei, nors nėra galimybės susirinkti visoms, kadangi kai kurių neišleidžia klubai. „Europoje rengiamos rinktinių savaitės, kurių metu nevyksta nacionaliniai čempionatai, nes žaidėjos išvažiuoja atstovauti rinktinėms. Deja, ši taisyklė dažniausiai galioja tik aukščiausiose lygose rungtyniaujančioms sportininkėms. Žemesnėse lygose rungtynės nesustabdomos, todėl jose žaidžiančių klubų rankininkės atvykti į nacionalinę rinktinę negali“, - apgailestavo R.Mikalauskas. 

Norint išspręsti šią problemą, stratego nuomone, reikia sukurti ir tobulinti sistemą, kurią jau pradėta įgyvendinti: „Pavyzdžiui, rudenį buvome sukvietę į stovyklą Lietuvos klubuose rungtyniaujančias žaidėjas. Gegužės ar birželio mėnesį, pasibaigus čempionatams užsienio lygose, planuojame surinkti Lietuvos rinktinės žaidėjas iš užsienio komandų į stovyklą, galbūt surengti turnyrą.“

Primename, kad Lietuvos ir Olandijos dvikova įvyks Kauno sporto halėje kovo 31 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių