Lietuvos ledo ritulio viltis - A. Fiščevas

Šią savaitę iš pasaulio ledo ritulio čempionato pirmojo diviziono B grupės varžybų Ukrainoje grįžo Lietuvos vyrų rinktinė. Lietuvos komandoje žaidė ir HC „Baltica“ ekipos puolėjas Aimas Fiščevas. Lietuvis neseniai vykusiame čempionate pelnė net 6 įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Pagal pelnytų įvarčių skaičių Aimas atsidūrė pirmoje rezultatyviausių čempionato žaidėjų lentelės vietoje. Kalbiname rinktinės lyderį – A. Fiščevą:

- Kaip vertini Lietuvos vyrų rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate Ukrainoje?

- Manau, kad pasirodėme pagal savo galimybes, minimalų tikslą – išsaugoti vietą primajame divizione – pasiekėme. Varžovų komandos buvo stiprios, tad kovoti buvo nelengva.

- Kaip vertini savo pasirodymą čempionate?

- Savo pasirodymu esu patenkintas, ypatingai paskutinėse rungtynėse prieš Estijos ekipą.  

- Kas turėjo įtakos puikiam tavo pasirodymui rungtynėse prieš Estijos ekipą?

- Dieną prieš rungtynes su komanda lankėmės kino teatre, kur žiūrėjome filmą „Legenda Nr.17“. Šis rusų filmas, skirtas legendiniam Rusijos ledo ritulininkui Valerijui Charlamovui atminti, suteikė papildomos motyvacijos. Žinoma, trenerio sprendimas pakeisti žaidėjų trejetus taip pat buvo labai svarbus. Žaidžiau trejete su D. Bogdziuliu ir A. Bendžiumi, su kuriais yra tekę rungtyniauti ir anksčiau, tad puikiai pažįstame vienas kitą. Esu dėkingas jiems už tikslius perdavimus, o treneriui už tai, kad manimi pasitikėjo.

- Kokią įtaką žaidimui turėjo faktas, kad varžovų ekipai vadovavo buvęs tavo komandos treneris D. Medvedevas?

- Tai suteikė papildomos motyvacijos. Norėjau ne tik sau, bet ir jam įrodyti, ko esu vertas.

- Ar jautei skirtumą, žaisdamas HC „Baltica“ ekipoje ir Lietuvos vyrų rinktinėje?

-Taip, jaučiau. Pasaulio čempionate tikrai aukštas profesionalumo lygis. Meistriškumo ir patirties jaunimo komandoms dar trūksta.

- Ar patirtis „Balticos“ komandoje ir MHL pirmenybėse buvo naudinga šiame čempionate?

- Taip, žinoma. Labai noriu padėkoti HC „Baltica“ ekipos vyr. treneriui Aigarui Ciprusui, kurio dėka į Lietuvos rinktinę atvykau būdamas puikios fizinės formos. Jo dėka rinktinėje jaučiausi stiprus ir pasitikėjau savimi.

- Kaip pažymėjai savo įvarčių seriją?

- Rimtai dar nešvenčiau, kol kas noriu pailsėti.

- Ar jau ruošiesi naujam MHL sezonui?

- Kol kas apie jį dar negalvoju, gyvenu čempionato įspūdžiais. Reikia pailsėti nuo ledo ritulio, kad paskui nepritrūktų motyvacijos. Planuoju keliauti į Turkiją, o gegužės pabaigoje jau ruošiuos naujam sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių