Lietuvos ledo ritulio rinktinės trenerių štabe - Dainius Bauba

Įsibėgėjo Lietuvos nacionalinės vyrų ledo ritulio rinktinės pasiruošimo stovykla. Iki pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato I diviziono kovų Kijeve likus 5 dienoms kartu treniruojasi jau beveik visi į stovyklą kviesti sportininkai.

Savaitgalį prie Vilniuje besitreniruojančios komandos prisijungė dar du patyrę žaidėjai – Mindaugas Kieras ir Darius Pliškauskas. Abiems žaidėjams po trisdešimt vienerius metus, abu rungtyniauja toje pačioje Anglijos EPIHL lygoje ir abu yra savo komandų lyderiai.

Basingstoko „Bisons“ komandoje sezoną baigęs M. Kieras atvyko penktadienį, o šeštadienį prie komandos prisijungė rezultatyviausias  Slougo „Jets“ žaidėjas D. Pliškauskas.

Taip pat pirmadienį prie trenerių štabo prisijungė Dainius Bauba. Vienas geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų talkins pagrindiniam komandos treneriui Jurijui Borisovui.

2000-aisiais metais pirmą kartą nacionalinės vyrų rinktines marškinėlius užsivilkęs M. Kieras negalėjo nepastebėti pasikeitusios rinktinės:

„Komanda labai atjaunėjusi ir užsidegusi. Energijos ir motyvacijos niekam netrūksta. Taip pat man patinka D. Baubos treniravimo stilius. Jo treniruotės labai europietiškos. Jis nelinkęs muštruoti komandos, o bando sukurti gerą atmosferą“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

Ką tik prie komandos prisijungęs D. Bauba neskubėjo palikti ledo po pirmosios treniruotės. Rinktinės senbuvis liko su keturiais komandos naujokais pamėtyti į vartus. Taip pat jis neskubėjo ir vertinti komandos:

„Tikrąjį žaidėjų pajėgumą pamatysime tik per varžybas. Žaidėjai treniruojasi iš visų jėgų, tačiau varžybos gali pareikalauti ir visai ko kito. Į stovyklą savo derinių nesivežiau, tiesiog stengsiuosi kuo labiau padėti pagrindiniam treneriui. Rinktinėje buvau daug metų, man čia patinka ir būdamas čia aš jaučiu malonumą. Kad ir dabar, po treniruotės pasvaidęs į vartus su vaikinais“, – kalbėjo D. Bauba.

Treniruočių stovyklą paliko pirmasis kandidatas į rinktinę. Vyriausiasis komandos treneris namo išsiuntė dvidešimtmetį Edgarą Rybakovą.

Šiandien, balandžio 12, prie komandos prisijungs JAV žaidžiantis Pijus Rulevičius ir Anglijos EPIHL lygoje rungtyniaujantis Darius Lelėnas.


Šiame straipsnyje: ledo ritulysDainius bauba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Gaila, kad Zubrus negali padėti savo šalies komandai. Pastiprinimas būtų naudingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių