Lietuvos krepšininkams pakluso ir kroatai

Lietuvos krepšininkai 86:73 nugalėjo kroatus ir užsitikrino pirmą vietą A grupėje. 

M.Lukauskis per 21 minutę pelnė 20 taškų, L.Kleiza per lemiamą kėlinuką įmetė keturis tritaškius, o Lietuvos rintinė laimėjo paskutinį kėlinuką 28:11 bei šventė sudėtingą pergalę 86:73 (13:15, 29:30, 16:17, 28:11) prieš Kroatijos krepšininkus.

„Labai džiaugiuosi, kad iškovojome pergalę. Rungtynės buvo labai įtemtos. Pradėjome nesėkmingai, nes Kroatijos komanda labai gerai žaidė, ypač gynyboje. Kroatijos komanda turi daug talentingų žaidėjų, kurie žaidžia aukščiausio lygio turnyruose, ir labai patyrusį trenerį, kurį žino visa Europa. 

Prieš rungtynes žinojome, kad mačas bus labai sunkus. Per pirmąją rungtynių pusę nesėkmingai gynėmės, po krepšiais pralaimėjome kovą dėl kamuolių. Trečiajame kėlinyje atlikome keletą pakeitimų žaidime, pradėjome agresyviau gintis, greičiau atakuoti. Žaidėme komandinį krepšinį ir tuo labai džiaugiuosi", - po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Treneriui pritarė ir daugiausiai taškų į kroatų krepšį įmetęs Lietuvos komandos žaidėjas Mindaugas Lukauskis.

„Per pirmuosius du kėlinius prastai gynėmės, pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir jie įgijo dešimties taškų persvarą. Buvo sunku, bet vėliau pagerinome savo žaidimą. Džiaugiamės, kad laimėjome", - sakė puikias rungtynes sužaidęs Lietuvos krepšininkas. 

Rungtynės prasidėjo vangiai ir nerezultatyviai. Kroatijos krepšininkai spaudė lietuvius po visą aikštelę, todėl mūsiškiai beveik neturėjo progų atakuoti laisvi. Patys kroatai daug kartų metė į krepšį, bet jiems nesisekė net ir laisviems. Per pirmąsias minutes kroatai laimėjo kovą dėl kamuolių 9-1 ir pirmavo 6:2.

Lietuviams ir toliau nesisekė palaužti kibios kroatų gynybos, o varžovai savu stiliumi pamažu didino skirtumą - 12:4. Pirmojo kėlinuko 7 minutes iš žaidimo buvo visiškai išjungtas Š.Jasikevičius, tačiau grįžęs į aikštelę paskutinę ketvirčio minutę jis pataikė tritaškį, M.Lukauskis sumetė baudos metimus ir Lietuvių deficitas po pirmojo kėlinuko siekė tik 2 taškus - 13:15.

Tęsti sėkmingą žaidimą antrajame kėlinuke lietuviams nepavyko. Varžovai spurtavo 8:2 ir susigrąžino 8 taškų pranašumą (23:15). Maža to, kroatai perėmė kelis kamuolius, pataikė tritaškį ir pirmą kartą susikrovė dviženklį skirtumą - 29:17.

Tačiau kovingas lietuvių charakteris neleido mūsiškiams nuleisti rankų. S.Jasaitis, M.Lukauskis ir R.Šiškauskas taikliai atakavo iš toli ir sumažino atsilikimą iki 5 taškų (30:35), bet kroatai sėkmingai kovojo puolime, gerai kovojo dėl kamuolių ir neleido lietuviams mažinti skirtumo.

Kėlinuko pabaigoje mūsiškiai buvo priartėję per 3 taškus (35:38), bet M.Petravičius prasižengė gynyboje, o Lietuvos rinktinės atsarginių žaidėjų suolelis nubaustas technine pražanga. Kroatai pasinaudojo dovanėle ir padidino persvarą iki 8 taškų (43:35), tačiau K.Lavrinovičius įmetė iš toli ir po dviejų kėlinukų Lietuva atsilikinėjo 3 taškais - 42:45.

Po didžiosios pertraukos sėkmingu žaidimu džiugino M.Lukauskis. Jis pelnė 5 taškus iš eilės ir sumažino atsilikimą iki minimumo (48:49). Sužaidus 5 minutes M.Petravičiaus dvitaškis iš po krepšio pirmą sykį išvedė Lietuvos rinktinę į priekį - 52:51.

Lietuvių žaidimas tapo drausmingesnis ir mūsiškiams kur kas geriau sekėsi gynyboje. Didžiausiu netikėtumu kroatams tapo M.Lukauskis, kuris pelnė 20-ąjį tašką ir padidino lietuvių persvarą iki 3 taškų - 57:54.

Vis dėlto mūsiškiai kiek atsipalaidavo gynyboje ir leido varžovams mesti tiek kartų, kiek jie norėtų. Pirmą kartą nuo tokios atakos pavyko apsiginti, tačiau netrukus Z.Planiničiaus pataikė du tritaškius ir po trečiojo kėlinuko grąžino kroatams pranašumą - 62:58.

Lemiamą kėlinuką pradėjo du L.Kleizos tritaškiai, Š.Jasikevičiaus prasiveržimas ir S.Jasaičio prasiveržimas su pražanga ir 11:0 spurtavusi Lietuvos rinktinė įgijo didžiausią 7 taškų persvarą - 69:62.

Mūsiškiai leido M.Tomasui įmesti baudos metimą, o L.Kleizas atsakė tritaškiu, S.Jasaitis - dėjimu ir lietuviai įgijo dviženklį pranašumą 74:63.

Ketvirtajame kėlinuke abi rinktinės atrodė visiškai pasikeitusios: lietuviai nesunkiai rinko atšokusius kamuolius, užtikrintai puolė ir atrodė tarsi ką tik prabudusi, tuo tarpu kroatų gynyboje atsirado daugybė skylių, o žaidėjai nesuprato, kas vyksta. Pirmąsias 6 ketvirtojo kėlinuko minutes lietuviai laimėjo 20:3 ir pirmavo 15 taškų skirtumu - 80:65.

Per likusį laiką lietuviai neleido kroatams mažinti dviženklio skirtumo ir užtikrintai užbaigę kėlinuką iškovojo itin svarbią pergalę 86:73.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių