Lietuvos krepšininkai iškovojo antrą pergalę

Visas rungtynes be tikro vidurio puolėjo žaidusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo antrą pergalę turnyre Vokietijoje.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai 78:67 (22:25, 18:10, 18:11, 20:21) nugalėjo turnyro šeimininkus ir iškovojo penktą pergalę per šešis draugiškus susitikimus.

Rinktinei vis dar negalėjo padėti čiurnos traumą besigydantis Robertas Javtokas, tuo tarpu mačui registruotas Martynas Andriuškevičius taip ir nepasirodė aikštėje. Bet ir be aukštaūgių mūsiškiai sugebėjo susitvarkyti su Vokietijos priekine linija.

Paulius Jankūnas 25 minutes žaidė vidurio puolėjo pozicijoje ir pelnė 11 taškų, Linas Kleiza užėmė sunkiojo krašto puolėjo vietą ir ne tik įmetė 16 taškų, bet ir atkovojo 8 kamuolius.

Būtent Kleizos ir Jankūno pastangų dėka mūsiškiai trečią kėlinį pradėjo spurtu 8:3 ir pirmąkart įgijo dviženklį pranašumą – 48:38.

Skirtumas solidus tapo beprasidedant ketvirtam kėliniui. Martynas Pocius reidais po krepšiu padėjo susikrauti 17 taškų persvarą – 63:46. Nors vokiečiai dvikovos pabaigoje sumažino atsilikimą, bet grėsmės pergalei nebekėlė.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 16 (8 atk. kam.), Paulius Jankūnas 11, Mindaugas Lukauskis 10, Jonas Mačiulis ir Martynas Pocius po 9, Mantas Kalnietis 7, Martynas Gecevičius 6, Tomas Delininkaitis 5, Arvydas Eitutavičius 4, Tadas Klimavičius 1.

Vokietijos rinktinė: Janas-Hendrikas Jagla 16, Lucca Staigeris ir Timas Olbrechtas po 13.

Pirmosiose turnyro rungtynėse mūsiškiai penktadienį 80:77 nugalėjo turkus, o vokiečiai 67:79 nusileido kroatams.

Rungtynėse su vokiečiais nebuvo registruoti traumą patyręs Robertas Javtokas ir snaiperis Simas Jasaitis.

Sekmadienį, paskutinę turnyro Bamberge dieną, lietuviai susitiks su Kroatijos rinktine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių