Lietuvos krepšininkai į Izmirą atvyko susikaupę

Pirmąjį pasaulio čempionato Turkijoje kautynių lauką Lietuvos krepšinio rinktinės desantas pasiekė tyliais, bet ramiais ir ryžtingais veidais.

Po pusantro mėnesio pasiruošimo darbų Lietuvos krepšininkai pagaliau stojo prie planetos pirmenybių Turkijoje starto linijos. Ketvirtadienio pavakare rinktinė užsakomuoju reisu iš Vilniaus atvyko į čempionato pirmojo etapo D grupės turnyro dalyvius priimsiantį Izmiro uostamiestį.

Egėjo jūros pakrantė lietuvius pasitiko tėvynę jau apleidusiais karščiais - temperatūra net ir saulei slepiantis už horizonto siekė 35 laipsnius šilumos.

Tylomis bagažo laukę trenerio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai oro uoste sutartinai tvirtino, kad tris valandas trukęs tiesioginis skrydis į Izmirą jų nė kiek nenuvargino.

Pakeliui į Turkiją krepšininkai žaidė kompiuterinius žaidimus, žiūrėjo filmus, skaitė, klausėsi muzikos. Kai kurie žaidėjai, kaip gynėjas Martynas Pocius, pasinaudojo proga nusnūsti.

„Ypatingo jaudulio kol kas tikrai nejaučiu. Žiūrėsime, kaip bus toliau, kol kas nežinau mūsų artimiausių planų“, - sakė rinktinėje debiutuojantis Kauno „Žalgirio“ atstovas, į Izmirą atvykęs su artimaisiais.

Kitas nacionalinės komandos naujokas Martynas Gecevičius taip pat aiškino, kad rinktinės rimtis nereiškia slepiamos įtampos.

„Nuotaikos tokios pat, kaip visada. Nemanau, kad jau šįvakar prislėgs didelis jaudulys - galbūt jis labiau pasireikš prieš pat pirmąsias rungtynes“, - kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ snaiperis.

Kartu su komanda ir jos treneriais bei personalu į Turkiją atskrido nemažas būrys Lietuvos krepšinio federacijos darbuotojų, verslininkų bei politikų, tarp kurių buvo ir Vyriausybės, Seimo bei savivaldybių atstovų.

Apsistojusi penkių žvaigždučių „Swissotel Grand Efes“ viešbutyje - viename prabangiausių Izmire - rinktinė penktadienį rinksis į pirmąją treniruotę 10 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Halkapinar“ arenoje, kurioje šeštadienį startuos D grupės varžybos.

Čempionatą lietuviai pradės akistata su Naujosios Zelandijos krepšininkais. Izmire taip pat rungtyniaus čempionų titulą ginsianti Ispanijos komanda, prancūzai, kanadiečiai ir libaniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių