Lietuvos jaunių futbolo rinktinė žais prestižiniame turnyre

Trečiadienį Sankt Peterburge (Rusija) startuoja vienas žinomiausių Rytų Europoje tarptautinis jaunių futbolo turnyras, skirtas Valentino Granatkino atminimui. Lietuvos rinktinė (1994 metų gimimo ir jaunesni žaidėjai) į jį vėl pakviesta po šešerių metų pertraukos.

„Tai aukštas mūsų darbo įvertinimas. Džiaugiamės šiuo pakvietimu, kuris tik įrodo, jog vėl esame laikomi stipriais varžovas vertais šio prestižinio turnyro“, - sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus.

24-ą kartą organizuojamame turnyre varžysis stipriausi jaunuoliai iš Rusijos, Ukrainos, Graikijos, Italijos, Turkijos, Suomijos, Čekijos, Latvijos, Lietuvos, Azerbaidžano ir Baltarusijos, dalyvaus ir Sankt Peterburgo komanda.

Lietuvos rinktinės pagrindą šiame turnyre sudarys 1994-1995 metais gimę Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai. Rinktinės trenerio Antano Vingilio teigimu, šiame turnyre svarbiausia įgyti tarptautinių rungtynių patirties rengiantis kitąmet mūsų šalyje vyksiančiam Europos jaunimo futbolo U-19 pirmenybių finaliniam etapui.

„Jauni žaidėjai tobulėja žaisdami - kuo daugiau rungtynių, o ypač tarptautinių, kuriose susitinka su stipriais varžovais, tuo geresnių rezultatų galime tikėtis ateityje“, - sakė treneris.

Lietuvos komanda pateko į A grupę, kur po kartą susitiks su bendraamžiais iš Rusijos ir Baltarusijos. Grupės nugalėtojas toliau žais dėl 1-4 vietų, antrąją vietą užėmusi ekipa atitinkamai kausis dėl 5-8 vietų, o trečiosios komandos rungsis dėl 9-12 turnyro vietų.

„Turnyrui didelių tikslų nekeliame, nes puikiai suprantame, kad žaidėjų sportinė forma sausio mėnesio pradžioje nėra geriausia. Be to, šiame turnyre mums teko ir sunkus rungtynių grafikas - teks žaisti dvi dienas iš eilės. Tuo tarpu mūsų varžovai turės pertraukas“, - sakė A. Vingilys.

Rinktinei šiose neoficialiose varžybose negalės padėti Anglijos klubams atstovaujantys saugai Deimantas Petravičius, Tomas Dombrauskis ir puolėjas Simonas Stankevičius.

„Gaila, nes jie vieni komandos lyderių. Tačiau stengsimės išbandyti kitus žaidėjus“, - nesureikšmino situacijos A. Vingilys.

Oficialiame turnyro atidarymo mače lietuviai susitiks su šeimininkais - Rusijos bendraamžiais. Rusijos futbolininkai 2010-ųjų rudenį peržengė UEFA U-17 čempionato pirmąjį atrankos barjerą ir iškopė į elitinį atrankos etapą, kur užėmė antrąją vietą po Rumunijos futbolininkų.

Rusijos ekipai atstovauja žaidėjai iš galingiausių šalies klubų jaunimo komandų - Sankt Peterburgo „Zenit“, Maskvos CSKA, Maskvos „Spartak“, „Dinamo“ ir „Lokomotiv“ bei Kazanės „Rubin“, o taip pat keli žaidėjai iš Rusijos Nacionalinės futbolo akademijos.

Antrosiose turnyro A grupės rungtynėse ketvirtadienį mūsiškius egzaminuos Baltarusija, su kuria lietuviams per pastaruosius metus jau teko susitikti tris kartus. Po vienerias rungtynes ekipos baigė lygiosiomis 1:1, o vieną mačą rezultatu 2:1 laimėjo baltarusiai.

Lietuvos jaunių komanda prestižiniame V. Granatkino atminimo tarptautiniame turnyre paskutinį kartą varžėsi 2006 metais. Tuomet mūsiškiai liko paskutiniai - pralaimėjo bendraamžiams iš Slovakijos, Rusijos, Kinijos, Ukrainos bei Suomijos.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolasrinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Aš rašau tik tam, kad savo neviltį išlieti. Tie nevykėliai iš Lietuvo futbolo pasaulio tikriausiai mano, kad niekas jų kalbų pastaruosius dvidešimt metų neskaito. O jos nesikeičia. Vis kažkas blogai: tai sudėtis ne ta, tai grafikas netoks. Ir tos kalbos nesikeičia, bet žiauriausia, kad nesikeičia rezultatai. Prieš penketą metų rusai aplamai buvo nusprendę daugiau "litovcų" nekviesti, nes jie tiesiog neatitiko turnyro lygio. Ir šiemet užimsime paskutinę vietą, bet "pasisemsime patirties", bus "keleta neišnaudotų progų", keletas "nepelnytų pralaimėjimų". Viskas tas pats. Tokios strktūros kaip LFF rezultatą gali pasiekti tik diktatūros sąlygomis. Kai nėra reikalaujama rezultato, jo niekas ir nesiekia. Dabar LFF atskaitinga tik prieš UEFA ir FIFA, ir tai tik už gautus pinigus. Sportinio rezultato UEFA nestato, taigi mūsų treneriai ir funkcionieriai paprasčiausiai "įsisavina" pinigus ir turiningai leidžia darbo laika... Žlugusi struktūra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių