Lietuvos jaunieji krepšininkai - pasaulio čempionai!

Latvijos sostinėje Rygoje sekmadienį baigėsi 2011-ųjų metų Pasaulio jaunimo (iki 19 metų)  krepšinio čempionatas. Pirmenybės baigėsi mūsų komandos triumfu.

Mače dėl aukso Kazio Maksvyčio vadovaujama Lietuvos devyniolikmečių rinktinė susitiko su bendraamžiais iš Serbijos. Nors serbai stengėsi priešintis iš visų jėgų, lietuviai jiems buvo per kietas riešutas. Lietuviai šventė užtikrintą pergalę 85:67.

Abi šios ekipos šiame čempionate kartą jau buvo susitikę. Antrojo etapo rungtynėse lietuviai šventė įtikinamą pergalę 71:54.

Bronzos medaliai atiteko Rusijos devyniolikmečiams, kurie mažajame finale 77:72 įveikė argentiniečius.

Susitikimą trimis taškais pradėjo serbai, tačiau į tai lietuviai atsakė Jono Valančiūno taikliu metimu iš vidutinio nuotolio ir Edgaro Ulanovo dviem taškais.

Rungtynių pradžia buvo labai nerezultatyvi. Netaiklūs metimai skriejo tiek į vieną, tiek į kitą krepšį. Po J.Valančiūno taiklaus metimo su bauda,bei E.Ulanovo taiklaus dvitaškio - 13:9.

Žygimantas Skučas įspūdingu bloku apdovanojo varžovą, o į greitą kontrataką nuskubėjęs Dovydas Redikas pataikė su pražanga. Po pirmojo kėlinio lietuviai priekyje - 18:13.

Antrąjį kėlinį keturiais taškais be atsako pradėjo J.Valančiūnas (22:13).

Nervų mūšis vyko toliau. Nors serbams nepavyko priartėti, lietuviams rasti kelią prie varžovų krepšio sekėsi taip pat sunkiai.

Pirmasis pavojaus signalas lietuviams - 17-ąją minutę trečią asmeninę pražangą užsidirbo vienas komandos lyderių Dovydas Redikas.

Du serbų tritaškiai sušvelnino jų atsilikimą iki minimumo - 31:32.

Lietuvių pirmi aštuoni tolimi metimai skriejo pro šalį, kol pagaliau krepšį atrišo Deividas Pukis - 37:31.

Pirmąją rungtynių pusę taikliu metimu užbaigė Vytenis Čižauskas. Po dviejų kėlinių lietuviai priekyje - 39:32.

Pirmųjų dviejų kėlinių akcentai. Iki pertraukos Lietuvos komandos gretose nesulaikomai žaidė rezultatyviausias šio čempionato krepšininkas Jonas Valančiūnas. Vidurio puolėjas ilsėtis išėjo savo sąskaitoje turėdamas 17 taškų. 10 taškų pridėjo Edgaras Ulanovas.

Serbų gretose išsiskyrė 7 taškus įmetęs Bogičas Vujoševičius ir po 6 pelnę Nikolas Šiladis, Nemanja Besovičius bei Džordže Drenovacas.

Trečiasis kėlinys prasidėjo J.Valančiūno dvitaškiu, tačiau po to lietuvių puolimas pradėjo strigti. Taškų sausrą tritaškiu nutraukė D.Pukis, tačiau 5-ąją kėlinio minutę serbai išlygino rezultatą 44:44.

N.Šiladi gavo techninę pražangą ir tuo pasinaudojęs J.Valančiūnas pataikė tris baudas iš eilės. Netrukus taikliai nuo baudų metimo linijos atakavo ir Arnas Butkevičius - lietuviai vėl atitolo 49:44.

Dar viena lietuviams sėkinga atkarpa lietuviams. Iš pradžių Jonas Valančiūnas įmetė su pražanga, o po akimirkos perėmęs kamuolį tą patį padarė ir Vytenis Čižauskas. Po Arno Butkevičiaus dėjimo 58:47.

Kėlinį lietuvaiai užbaigė taikliu J.Valančiūno metimu iš po krepšio ir rekordine persvara 62:47.

Lemiamą ketvirtį servai pradėjo 4:0, tačiau lietuviai nesutriko ir ne tik sugebėjo atsitiesti, tačiau dar ir padidino persvarą - 70:52.

Lietuviai išsaugojo persvarą ir iškovojo užtikrintą pergalę 85:67.

Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas išrinktas naudingiausiu čempionato krepšininku.

Rytoj planuojamas mūsų rinktinės sutikimas. Lietuvos krepšinio federacija pranešė, jog sutikimo ceremonija ir šventinis koncertas sostinės Rotušės aikštėje prasidės 17 val.

Lietuva - Serbija 85:67 (18:13, 21:19, 23:15, 23:20)

Lietuva: Jonas Valančiūnas 36 taškai, Edgaras Ulanovas 12, Vytenis Čižauskas ir Arnas Butkevičius po 9, Deividas Pukis 8, Dovydas Redikas 7, Rolandas Jakštas ir Žygimantas Skučas po 2.

Serbija: Djordje Drenovacas 14, Bogdanas Bogdanovičius 13, Bogičius Vujosevičius ir Aleksandras Cvetkovičius po 11.


Šiame straipsnyje: RusijaLietuvasirgaliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ss

ss portretas
Saunuoliai vaikinai. JEGA. :)

kristina

kristina portretas
saunuolei jaunimelis, labai labai jais didziojames bravo

peleda

peleda portretas
LIETUVOS KREPSINIO JAUNIMO RINKTINE-PASAULIO CEMPIONAI!Tuo viskas pasakyta.P.S.Uzjauciu burliokus- sirgalius.Lietuviai nuslave slavus.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių