Lietuvos futbolininkai rungtynėse su Vengrija išbandys pamainą

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė draugiškose rungtynėse su Vengrijos ekipa po dviejų savaičių išbandys komandos pamainą ir taip ruošis būsimoms UEFA EURO 2012 atrankos rungtynėms, praneša LFF.

Išbandys pamainą

Rinktinės vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, pagrindinis tikslas šioms rungtynėms bus duoti pažaisti tiems, kurie galėtų prireikus pakeisti kortelių limitą viršijusius komandos narius. Per pirmąsias trejas atrankos dvikovas geltonas korteles gavo septyni futbolininkai, tad po dar vieno įspėjimo jiems tektų vienerias rungtynes praleisti.

„Stengsimės tose pozicijose pabandyti kitus žaidėjus, kad jie būtų tinkamai pasiruošę pakeisti komandos draugus. Tai taip pat galimybė pamatyti, kaip rungtynėse atrodo tie, kurie šiemet dar nerungtyniavo", - sakė R.Žutautas.

Papildys du jauni žaidėjai

Į preliminarų komandos sąrašą po dviejų savaičių Vengrijoje vyksiančiam susitikimui rinktinės treneriai įtraukė 19 žaidėjų.

Nauji vardai sudėtyje - U-21 rinktinei šiemet atstovavę Mantas Fridrikas ir Arvydas Novikovas.  „Stengsimės juos įlieti į nacionalinę komandą. Šiemet jie jau buvo kviesti į treniruočių stovyklą ir tada paliko gerą įspūdį", - vertino R.Žutautas.

Rinktinės treneriai pastaruoju metu atidžiai sekė Lietuvos A lygos čempionato kovas. Jų metu sėkmingai žaidė čempionų titulą užsitikrinusio Panevėžio „Ekrano" saugai Dominykas Galkevičius bei Ramūnas Radavičius. „Jei prireiks, esame numatę ir kelis kitus kandidatus. Tačiau didelio pasirinkimo nėra, čempionato pabaigoje žaidėjams atsiliepia nuovargis ir atsiskleisti sunku", - teigė R.Žutautas.

Penkios netektys

Dėl įvairių priežasčių į Vengriją nevyks penki futbolininkai. Lodzės „Widzew" saugui Mindaugui Pankai atliekama menisko operacija, o Maskvos „Dinamo" saugui Edgarui Česnauskiui plyšo raumuo ir sezonas Rusijoje greičiausiai jau baigėsi. Dar trims žaidėjams leista pasilikti klubuose.

„Deividas Česnauskis lapkričio 15 dieną turi žaisti už savo Salonikų „Aris", todėl nusprendėme jo nekviesti. Deividas Šemberas paprašė poilsio po ilgo ir sunkaus sezono, o Tomo Danilevičiaus laukia intensyvus rungtynių grafikas, kurio metu jis norėtų įsitvirtinti savo klube", - aiškino R.Žutautas.

Į preliminarią sudėtį įtrauktas vartininkas Giedrius Arlauskis, kuriam išsiųstas pakvietimas į rinktinę. Tačiau Lietuvos futbolo federacija iš Kazanės „Rubin" klubo dar nesulaukė oficialaus atsakymo.

Lietuvos rinktinės personalas ir futbolininkai Vengrijoje renkasi lapkričio 15 dieną.

Rungtynes su Vengrija vyks lapkričio 17 dieną Sėkešfehėrvaro miesto „Sostoi" stadione, pradžia - 18 valandą vietos laiku.

Lietuvos nacionalinės rinktinės preliminarus sąrašas

Vartininkai:

Žydrūnas Karčemarskas (Gaziantepo „Gaziantepspor", Turkija)
Paulius Grybauskas (Baku „Nefči", Azerbaidžanas)
Giedrius Arlauskis (Kazanės "Rubin", Rusija)

Gynėjai:

Andrius Skerla (Balstogės „Jagiellonia", Lenkija)
Tadas Kijanskas (Balstogės „Jagiellonia", Lenkija)
Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas", Lietuva)
Marius Stankevičius („Valencia" CF, Ispanija)
Arūnas Klimavičius (Novosibirsko „Sibir", Rusija)
Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts", Škotija)
Mantas Fridrikas (FBK „Kaunas", Lietuva)

Saugai:

Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal", Ukraina)
Linas Pilibaitis (Dėro ETO, Vengrija)
Kęstutis Ivaškevičius  (Tel Avivo „Bnei Yehuda", Izraelis)
Dominykas Galkevičius (Panevėžio „Ekranas", Lietuva)
Vytautas Lukša (Kijevo „Arsenal", Ukraina)
Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts", Škotija)

Puolėjai:

Darvydas Šernas (Lodzės „Widzew", Lenkija)
Robertas Poškus (Baku „Inter", Azerbaidžanas)
Andrius Velička („Aberdeen", Škotija)


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių