Lietuvos ėjikės olimpiados 20-tuke (papildyta)

Šešioliktąją vietą Pekino vasaros olimpinių žaidynių moterų 20 km sportinio ėjimo rungtyje tarp 43 finišavusių dalyvių ketvirtadienį užėmė Sonata Milušauskaitė, pagerinusi Lietuvos rekordą - 1 valanda 30 minučių ir 26 sekundės.

Sportininkė pakartojo geriausią iki šiol Lietuvos ėjikių pasiekimą olimpinėse žaidynėse - šešiolikta 2000 metais Sidnėjuje buvo ir Kristina Saltanovič.

Ketvirtadienį Pekino 20 km ėjimo olimpinėje trasoje K. Saltanovič rezultatas buvo devynioliktas (1 val. 31 min 3 sek.) bei geriausias jos pasiekimas šiame sezone.

Po varžybų Lietuvos rekordininkė S.Milušauskaitė sakė, kad savo pasirodymu ji patenkinta: „Žinojau, kad esu gerai pasiruošusi. Bet dar prieš atvažiuodama čia, labai bijojau karščio ir drėgmės, o per varžybas pradėjo lyti. Neįsivaizdavau, kaip seksis. Bet džiaugiuosi, nes rezultatas geras ir šešioliktukas yra labai gerai. Tiek darbo buvo įdėta, tiek treniravausi šiemet, tiek buvo stovyklų... Šis sezonas apskritai man geras - vienas geriausių".

Anot S.Milušauskaitės per varžybas pliaupęs lietus jai padėjo: „Koją pakėlei, ir viskas. Pirmą savaitę, kai tik atvažiavome į Kiniją, buvo toks karštis!.. Gerai, kad stovyklavome Jantai, o ne kaimelyje gyvenome. Bet po truputį su karščiu apsipratau, vėliau dar šiek tiek atvėso".

Olimpinių žaidynių auksą 20 km moterų ėjime iškovojo pasaulio čempionė rusė Olga Kaniskina (1 val. 26 min. 31 sek.), aplenkusi norvegę Kjersti Platzer (1 val. 27 min. 7 sek.) bei italę Elisą Riguado (1 val. 27 min. 12 sek.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių