Lietuvos dviračių rinktinės viltis - sprintas

Trečiadienį Danijos mieste Kopenhagoje prasidėsiančiame pasaulio dviračių treko čempionate jėgas išmėgins 6 Lietuvos sportininkės.

Sprinto rungtyse dalyvaus Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė, 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse - Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė ir Vaida Pikauskaitė, o komandų varžybose - ir Svetlana Pauliukaitė.

Vyrai - Gediminas Bagdonas, Ignatas Konovalovas, Aurimas Varna ir Aivaras Baranauskas - planavo startuoti 4 km komandinėse persekiojimo lenktynėse, tačiau dėl įvairių priežasčių nuspręsta jų į Kopenhagą nesiųsti.

Lietuvos rinktinė, vadovaujama vyriausiojo trenerio Antano Jakimavičiaus, didžiausias viltis sieja su sprinterėmis, pirmiausia - S.Krupeckaite.

Pernai pasaulio čempionate Pruškove (Lenkija) mūsų šalies dviratininkės iškovojo vieną aukso ir tris bronzos medalius. S.Krupeckaitė laimėjo 500 m lenktynes ir pasiekė naują planetos rekordą. Be to, Simona buvo trečia individualiose, o su G.Gaivenyte - ir komandų sprinto varžybose. V.Sereikaitė pelnė bronzą 3000 m persekiojimo lenktynėse.


Šiame straipsnyje: KrupeckaitėGaivenytėtrekas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių