Lietuvos arbitrai Turkijoje teisėjavo 41 rungtynėms

Lietuvos futbolo teisėjai baigė ruoštis artėjančiam A lygos sezonui. Arbitrai grįžo iš Turkijos, kur rengė pratybas ir vadovavo įvairiems draugiškiems mačams.

Iš viso į Turkiją dviem grupėmis vyko 36 teisėjai. Stovyklą organizavusi Lietuvos futbolo teisėjų asociacija (LFTA) iš anksto nežinojo, kuriose konkrečiose rungtynėse galės padirbėti Lietuvos teisėjai. 

„Galiu pasakyti, kad mūsų lūkesčiai buvo viršyti. Buvo žadėtos 31 rungtynės, o gavome 41“, - džiaugėsi LFTA prezidentas Jonas Braga.

Aukščiausio lygio klubinės rungtynės, kuriose pasirodė Lietuvos teisėjai, buvo Rusijos klubų Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vladivostoko „Luč-Energija“ susitikimas, kuriam vadovavo Gediminas Mažeika.  Rusijos ir Baltarusijos jaunimo (iki 21 metų) rinktinių mače dirbo Edmundo Gaigalo vadovaujama lietuvių teisėjų brigada, o Baltarusijos ir Armėnijos nacionalinių rinktinių rungtynėms teisėjavo Audrius Žuta.

Anot J.Bragos, daug naudos atnešė prieš išvyką Kaune vykęs garsaus Rusijos futbolo teisėjo Valentino Ivanovo seminaras: „Konkrečias situacijas, pavyzdžiui, žaidimą ranka, nuošalės taisyklės traktavimą ir kitas, analizavome pagal FIFA rekomendacijas. Po kiekvienų rungtynių Turkijoje darydavome išsamius aptarimus ir tai padėdavo sumažinti klaidų skaičių. Neišgirdome nė vieno nusiskundimo dėl mūsų teisėjų darbo.“

Kita LFTA atrinkta teisėjų grupė – I, II lygos teisėjai ir jauni arbitrai – praėjusią savaitę darbavosi „Palangos Juzės“ turnyre ir laikė fizinius normatyvus.

„Iš 30 arbitrų normatyvų neišlaikė 3. Tai vertinčiau neblogai. Manau, kad visi teisėjai yra pasiruošę Lietuvos futbolo čempionatų rungtynėms“, - sakė LFTA prezidentas.

Pirmuosius išbandymus arbitrai turės jau šį savaitgalį per pirmąjį 2010 metų A lygos sezono turą. I lygos pirmenybių startas numatytas balandžio 10 dieną.


Šiame straipsnyje: LFTAfutbolo teisėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių