Lietuvių rekordu nesididžiuojama tik pačioje Lietuvoje

Iš mėgėjų sudaryta Lietuvos rinktinė jau aplenkė regbio pasaulio titanus, tačiau lietuviškas kuklumas neleidžia švęsti tautiečių pasiekimo.

Įspūdingu rezultatu 77:5 nokautavę Serbijos komandą, Lietuvos regbininkai pasiekė aštuonioliktą pergalę tarptautinėse rungtynėse iš eilės ir tapo pasaulio rekordininkais.

Iki praėjusio šeštadienio Lietuva ilgiausios pergalių serijos rekordą dalinosi su Pietų Afrikos Respublikos ir Naujosios Zelandijos regbininkais. Dabar nuo 2006 m. gegužės nepralaiminti lietuvių komanda lygių nebeturi, tačiau Lietuvoje džiaugtis regbio rinktinės šlove neskubama.

Kai kuriose šalies žiniasklaidos priemonėse pranešta, kad lietuviai laimėjo septynioliktas rungtynes iš eilės ir tik dabar susilygino su dviem elitinėmis regbio rinktinėmis, ilgiausias pergalių serijas fiksavusiomis praėjusiame amžiuje.

„Neoficialus tas pasaulio rekordas, neoficialiai jis ir skaičiuojamas. Kažkas Lietuvoje turbūt nenori matyti mūsų regbininkų pasiekimų“, - atsiduso Europos regbio asociacijos (FIRA-AER) viceprezidentas Alfonsas Grumbinas.

Keblumų skaičiuojant Lietuvos rinktinės pergalės pridarė armėnai, praėjusių metų spalį neatvykę į Lietuvą žaisti Europos čempionato 3A diviziono rungtynių. Nors Armėnijos komanda teisinosi negalėjusi atvykti dėl organizacinių priežasčių, Lietuvos rinktinės atstovai tuomet neabejojo, kad armėnai paprasčiausiai pabūgo įspūdingą sportinę formą pasiekusių varžovų. Gruodį FIRA-AER generalinė asamblėja nusprendė įskaityti pergalę lietuviams techniniu rezultatu 25:0.

„Bet kokiu atveju, buvo iškovota pergalė. Negalėjome juk priversti armėnų žaisti. Mano nuomone, dabar tikrai galime džiaugtis pasaulio rekordu. Tik kažkoks keistas lietuviškas kuklumas ne visiems leidžia tai daryti“, - portalui teigė A.Grumbinas.

Įdomu, jog su nauju planetos rekordu vos 37 vietą pasauliniame reitinge užimančią Lietuvos rinktinę jau pasveikino Naujosios Zelandijos, Australijos, Didžiosios Britanijos žiniasklaida.


Šiame straipsnyje: regbislietuvos regbio rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių