Lietuvių pergalės prieš JAV raginama prašyti ir maldose

Turkijoje vykstančiame pasaulio vyrų krepšinio čempionate bus žaidžiamos pusfinalio rungtynės, kuriose Lietuvos rinktinė susitiks su JAV komanda.

Mūsų krepšininkams sėkmės linki ne tik paprasti sirgaliai, bet ir Lietuvos katalikų bažnyčia. Šiluvoje vykstančiuose Švenčiausiosios Mergelės Marijos Gimimo atlaiduose, kreipdamasis į dešimttūkstantinę susirinkusiųjų tikinčiųjų minią, arkivyskupas Sigitas Tamkevičius paragino šio vakaro šv. Mišiose pasimelsti ir už Lietuvos krepšininkus, jų pergales ir kad lietuviai parvežtų medalius, praneša LTV naujienų tarnyba.

Patekdama į pusfinalį Lietuvos rinktinė jau perrašė istoriją. Trečią kartą tokiame turnyre dalyvaujantys lietuviai prieš tai du kartus suklupo ketvirtfinalyje ir abu kartus liko septinti.

Po įspūdingos pergalės prieš Argentiną, vis daugiau krepšinio specialistų kalba, jog Lietuvos krepšininkai gali įveikti ir JAV komandą.

Lietuvių jėgą savo kailiu patyrusių argentiniečių treneris Sergio Hernandezas teigia, jog Lietuvos rinktinė turi šansą įveikti JAV komandą. S. Hernandezas mano, kad amerikiečiai ir patys žino, jog lietuviai gali juos nugalėti.

Su tuo sutinka ir penktus metus JAV rinktinei vadovaujantis Mike`as Krzyzewskis. Jis tvirtina, kad puikiai žino kitų komandų pajėgumą ir supranta, jog jo komanda nėra neįveikiama.

Amerikiečių pergalių Turkijoje formulė gana paprasta. Tai greitis, atletiškumas ir jų lyderio Kevino Duranto žaidimas. Ar to pakaks žaidžiant su lietuviais, paaiškės šeštadienio vakarą.

Rengiantis čempionatui, prieš tris savaites Madride amerikiečiai įveikė Lietuvos rinktinę 77:61.

Rungtynės tarp lietuvių ir amerikiečių prasidės 19 val. Po to kitame pusfinalyje žais Turkijos ir Serbijos krepšininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių