Lietuviai siekia Rusijos krepšinio apdovanojimų

Į Rusijos vyrų krepšinio superlygos čempionato pusfinalį pateko du lietuvių atstovaujami klubai.

Kovą dėl apdovanojimų tęs čempiono titulą ginanti Maskvos CSKA ekipa su Ramūnu Šiškausku ir Valdemaro Chomičiaus bei Mindaugo Lukošiaus treniruojama Kazanės „Uniks“ komanda, savo gretose turinti Saulių Štombergą. CSKA ketvirtfinalyje 3:0 (64:57, 62:47 ir 61:47) eliminavo Samaros „Krylja Sovetov“ krepšininkus, o „Uniks“ 3:0 (80:58, 80:74 ir 80:79) – Liubercų „Triumf“.

„Liubercų ekipa buvo kietas riešutas. Džiaugiamės laimėję seriją 3:0, nes turėsime daugiau laiko pasirengti pusfinaliui“, - po varžybų sakė V.Chomičius.

Kituose ketvirtfinalio mačuose dalyvauja Kęstučio Kemzūros treniruojama Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda ir Maskvos srities „Chimki“ klubas, kuriam atstovauja Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas. „Lokomotiv-Kuban“ sušvelnino seriją iki trijų pergalių 1:2 su Maskvos „Dinamo“ (70:79, 67:68 ir 72:56), o „Chimki“ išsiveržė į priekį 2:1 prieš Sankt Peterburgo „Spartak“ (66:78, 83:59 ir 94:76). Ketvirtąsias rungtynes šios komandos žais šiandien vėl Sankt Peterburge bei Krasnodare.

„Tokiose serijose labai svarbi gynyba, nes paprasčiausiai nelieka laiko taktikos naujovėms. Lemiamos įtakos turi komandos valia ir žaidėjų charakteris. Mes nusiteikę sužaisti visas penkias ketvirtfinalio rungtynes“, - teigė K.Kemzūra. 


Šiame straipsnyje: ChomičiusŠiškauskasJavtokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių