Lietuviai liko be medalių

Bronzinėse rungtynėse Lietuvos rinktinė 75:87 (21:24, 13:22, 15:22, 26:19) pralaimėjo Argentinos krepšininkams, kurie Pekino olimpiadoje iškovojo trečiąją vietą. 

Nuo pat dvikovos pradžios komandos žaidė gana atvirą, atakuojantį krepšinį. Kiek sėkmingiau į krepšį metė argentiniečiai, todėl sužaidus beveik 4 minutes jie išsiveržė į priekį 10:6, tačiau R.Šiškauskas atsakė tritaškiu su pražanga ir rezultatas tapo lygus (10:10).

Lietuvos rinktinė pasirinko greito žaidimo taktiką. Atakos buvo trumpos ir dažnai baigdavosi gana skubotais metimais. R.Šiškauskas prametė keturis tritaškius iš eilės, o pataikyti pradėjęs A.Nocioni pervėrė rezultatą savo ekipos naudai (20:16). Po pirmojo kėlinuko lietuviai atsilikinėjo 21:24.

Antrajame kėlinuke jau dvyliktąjį tašką pelnė L.Scola, tačiau vos tik jis atsisėdo pailsėti, keli sėkmingi epizodai varžovų baudos aikštelėje bei S.Jasaičio metimas leido mūsiškiams įgyti minimalų pranašumą 27:26.

Tačiau lyderio vaidmens argentiniečių gretose ėmėsi L.Gutierrezas, kuris pataikė du tritaškius, A.Quinteros pridėjo vieną ir Argentina susikrovė 8 taškų pranašumą 35:27. Dar vieną tritaškė varžovams įmetė A.Nocioni, kuris pirmą kartą padidino varžovų pranašumą iki dviženklio - 38:28.

Mūsiškių gynyba buvo skylėta, o net ir sėkmingai apsigynusi Lietuvos rinktinė visiškai nesinaudojo situacijomis, skubėjo ir metė daugybę kartų pro šalį. Kėlinuko pabaigoje trečiąjį tritaškį pataikęs nuo atsarginių žaidėjų pakilęs A.Quinteros padidino Argentinos pranašumą iki 13 taškų (44:31), o ilsėtis komandos išėjo argentiniečiams pirmaujant 34:46.

Per pirmąją rungtynių pusę Argentina pataikė 8 tritaškius iš 14 (57 proc.), o lietuviai - 3 iš 11 (27 proc.), be to, mūsiškiai pataikė tik 5 baudos metimus iš 10 (50 proc.).

Lietuvių žaidimas nesikeitė ir po didžiosios pertraukos. Užsivedę argentiniečiai aktyviai gynėsi ir sėkmingai puolė, o skirtumas tarp komandų ne tik nemažėjo, bet padidėjo iki 17 taškų (54:37).

Sužaidus daugiau nei keturias minutes L.Kleiza nubaustas nesportine pražanga, o argentiniečių pranašumas šoktelėjo iki 18 taškų (57:39).

Likus žaisti dvi minutes C.Delfino pataikė iš toli, o kitos atakos metu R.Šiškauskas prarado kamuolį ir į kontrataką nuskubėjęs A.Nocioni įkrovė iš viršaus bei padidino Argentinos pranašumą iki triuškinančios 20 taškų ribos - 64:44.

Argentiniečių spurtas nesibaigė. Į aikštelę sugrįžęs Š.Jasikevičius dukart suklydo perduodamas kamuolį komandos draugams, o greitai atakas užbaigę varžovai nesustojo didinti persvaros lengvais prasiveržimais. Lietuvos rinktinės krepšininkai jau nuleido galvas ir neturėjo jėgų kovoti toliau.

Kėlinuko pabaigoje lietuviai dar pelnė 5 taškus be atsako, bet prieš lemiamą susitikimo atkarpą mūsiškių atsilikimas jau siekė 19 taškų - 49:68.

Paskutinį kėlinuką pradėjo du sėkmingi R.Kaukėno prasiveržimai, bet laisvas paliktas C.Delfino įmetė tritaškį ir visos pastangos nuėjo perniek. Dusyk taikliai į krepšį metė J.Mačiulis ir skirtumas tarp ekipų sumažėjo iki 14 taškų (57:71).

Pagaliau pradėję kovoti Lietuvos krepšininkai nenustojo mažinti skirtumo ir sužaidus tris minutes po trečiojo R.Kaukėno prasiveržimo (59:71) argentiniečių treneris paprašė minutės pertraukėlės. Po jos lietuviai dusyk suklydo puolime, o ramių, pozicinį žaidimą pradėję žaisti Argentinos krepšininkai užbaigė dvi atakas ir susigrąžino 16 taškų persvarą (75:59).

Likus žaisti 5 minutes M.Lukauski įmetė tritaškį, o K.Lavrinovičius pelnė dvitaškį su penktąja L.Scolos pražanga ir lietuviai sukilo į lemiamą spurtą - 64:75.

Lietuviai spaudė varžovus po visą aikštelę, tačiau palikdavo laisvus žaidėjus prie tritaškio linijos. Likus žaisti kiek mažiau nei 4 minutes trečiąjį tritaškį įmetęs L.Gutierrezas padidino pranašumą iki 14 taškų - 78:64.

Nors dvikovos pabaigoje lietuviams dar pavyko sumažinti atsilikimą iki padoraus, viso mačo metu dominavo Argentinos komanda, kuri įtikinamai laimėjo rungtynes 87:75.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių