Lietuviai išvyksta į Pekino parolimpiadą

Šiandien iš Valakupių reabilitacijos centro Vilniuje buvo iškilmingai išlydėti Lietuvos parolimpiečiai, kurie dalyvaus rugsėjo 6-17 d. Pekine vyksiančiose parolimpinėse žaidynėse.

Šiemet parolimpinėse žaidynėse mūsų šaliai atstovaus 26 neįgalūs sportininkai. Jie varžysis plaukimo, golbolo (vyrų), lengvosios atletikos, tinklinio sėdint (moterų), dziudo šakose.

2004-aisiais Atėnuose vykusiose žaidynėse Lietuvos sportininkai laimėjo 7 medalius (1 aukso, 1 sidabro, 5 bronzos), 2000-aisiais Sidnėjuje - 3 medalius, 1996-aisiais Atlantoje - 11 medalių (3 iš jų buvo aukso), 1992-aisiais Barselonoje 4 atletai iš Lietuvos iškovojo septynis medalius.

Sportininkus į olimpiadą palydėjo prezidentas Valdas Adamkus, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.

Sveikindamas į Kiniją išvykstančius neįgaliuosius sportininkus, šalies vadovas pabrėžė, kad ši diena priklauso olimpiečiams.

„Tik prieš keletą valandų galėjau padėkoti Lietuvai XXIX olimpinėse žaidynėse atstovavusiems sportininkams. Dabar į parolimpines žaidynes palydime jus, kurie pratęsite tą olimpinę dvasią, kuria pasaulis gyveno visas šešiolika dienų", - sakė V.Adamkus.

Prezidentas priminė ligšiolinius Lietuvos parolimpinės rinktinės pasiekimus parolimpinėse žaidynėse ir pabrėžė esantis tikras, kad šiandien į Pekiną išvykstanti sportininkų komanda yra dar geriau pasirengusi atstovauti Lietuvai.

Valstybės vadovas įteikė sportininkams Lietuvos vėliavą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių