Lietuviai atsirevanšavo rusams

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė 86:79 nugalėjo Rusijos rinktinę ir iškovojo trečią pergalę olimpiniame krepšinio turnyre. Tuo pačiu lietuviai atsirevanšavo už pralaimėjimą praėjusių metų Europos čempionato pusfinalyje.

Lietuvos rinktinė sėkmingai pradėjo susitikimą ir po kelių aštrių Š.Jasikevičiaus prasiveržimų mūsiškiai pirmavo 9:3. Tačiau varžovų ekipos gynėjas J.R.Holdenas pelnė 7 taškus iš eilės, atidavė rezultatyvų perdavimą ir rezultatas tapo lygus - 9:9.

Lietuvių puolimas buvo gana chaotiškas, o daug metimų skriejo pro šalį. Tuo tarpu atsikovoję kamuolį rusai nuskubėdavo į priekį ir išlaikydavo lygų rezultatą (16:16). Mūsiškius į priekį dar kartą išvedė Š.Jasikevičiaus tritaškis. Įžaidėjas pelnė jau dešimtąjį tašką, o lietuviams buvo pavykę atsiplėšti 21:16.

Paskutinę kėlinuko minutę A.Kirilenkos baudos metimai ne tik išlygino, bet ir pirmą kartą išvedė į priekį varžovus. Maža to, paskutinę kėlinuko sekundę K.Lavrinovičius pražanga stabdė V.Chriapą, kuris pataikė du baudos metimus iš trijų ir Rusijos rinktinė pirmavo 24:23.

Vangiai lietuviai pradėjo ir antrąjį kėlinuką. Rusijos krepšininkai kur kas geriau gynėsi ir priversdavo mūsiškius atakuoti paskutinėmis atakos sekundėmis, o metimai buvo neparuošti ir nesėkmingi. Tuo tarpu rusų puolimas dažnai baigdavosi atakomis du prieš du, po kurių varžovai pelnydavo nesunkius taškus.

Sužaidus penkias minutes R.Kaukėno tritaškis išlygino rezultatą (34:34), o Š.Jasikevičius įmetė dvitaškį išvedė mūsiškius į priekį 38:36. Nors rusai ir vėl išlygino rezultatą, R.Kaukėnas ir R.Šiškauskas pataikė po tritaškį ir Lietuvos persvara pasiekė 6 taškus - 44:38. Tačiau J.R.Holdenas pataikė tolimą metimą, o per likusias 20 sekundžių mūsiškiams taškų pelnyti nepavyko. Sužaidus pusę rungtynių lietuviai pirmavo 44:41.

Po didžiosios pertraukos lietuvių kovingumas buvo kur kas didesnis. V.Chriapa nubaustas nesportine pražanga, o vieną kamuolį po kito puolime atkovoję mūsiškiai padidino persvarą iki 9 taškų - 50:41.

Netrukus skirtumas tarp ekipų pirmą sykį pasiekė dviženklį - 52:42, bet vos tik lietuviai sumažino ritmą, neužpuolė ir kelis sykius suklydo gynyboje, Rusijos krepšininkai pelnė lengvų taškų ir sumažino deficitą iki 4 taškų - 50:54.

Š.Jasikevičius atsisėdo pailsėti, o lietuviams niekaip nepavyko sėkmingai užbaigti atakų. Tuo tarpu S.Monia pataikė iš toli ir Lietuvos persvara sumažėjo iki minimumo (57:56). Likus žaisti daugiau nei 3 minutes V.Keiru tritaškis išlygino rezultatą - 59:59.

Tačiau mūsišiai nesirengė nuleisti rankų. J.Mačiulis sumetė keturis baudų metimus, R.Šiškauskas ir S.Jasaitis pataikė po tritaškį bei kėlinuką lietuviai užbaigė turėdami 7 taškų persvarą - 69:62.

Ketvirtajame kėlinuke įtampa nemažėjo. V.Chriapa pataikė tritaškį, o A.Kirilenka ardė Lietuvos gynybą iš po krepšio. Sužaidus tris minutes V.Chriapos baudos metimai išlygino rezultatą (73:73).

Sužaidus pusę kėlinuko A.Kirilenkos baudos metimai išvedė į priekį rusus (75:73), bet S.Jasaitis, o po to R.Kaukėnas tiksliai užbaigė atakas ir grąžino pranašumą mūsiškiams. Likus žaisti 3 minutes J.Mačiulio tritaškis suteikė Lietuvai 5 taškų persvarą - 82:77.

Likus žaisti daugiau nei 2 minutes Š.Jasikevičius buvo priverstas palikti aikštelę dėl pražangų limito. Tuo tarpu A.Kirilenka prametė abu baudos metimus, o R.Kaukėno baudos metimai tikslą pasiekė - 84:77.

Likusį kėlinuko laiką aikštelėje vyko chaotiškas žaidimas, tačiau mūsiškiai geriau žaidė tiek gynyboje, tiek puolime, todėl ir iškovojo pergalę 86:79.

Lietuva: R.Kaukėnas 20, R.Šiškauskas 16, Š.Jasikevičius 12 (5 rez.perd., 5 atk.kam.), K.Lavrinovičius 11, S.Jasaitis 9, R.Javtokas (10 atk.kam.) ir J.Mačiulis - po 7, L.Kleiza 4 (11 atk.kam.).

Rusija: J.R.Holdenas 25 (5 rez.perd.), A.Kirilenka 17 (6 rez.perd., 6 atk.kam.), V.Chriapa 11 (9 atk.kam.), A.Savrasenka 10.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių