Lietuva pristatė būsimąjį Europos čempionatą

Sekmadienį vakare Lenkija perduos estafetę Lietuvai - po dviejų metų Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje. Ta proga Lietuvos krepšinio federacija (LKF) Katovicuose surengė būsimojo čempionato pristatymą.

Dėl Europos čempionato pristatymo į Lenkiją atvyko Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, taip pat miestų, kurie priims Europos čempionato dalyvius, vadovai: Kauno meras Andrius Kupčinskas, Panevėžio meras Povilas Vadopolas, Šiaulių meras Genadijus Mikšys, Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. Trūko tik Klaipėdos ir Alytaus atstovų.

Pasiklausyti lietuvių susirinko pilnutėlė Katovicų „Spodek“ arenos spaudos konferencijos salė.

V.Ušackas susirinkusiems teigė, kad Lietuvai bus du svarbūs iššūkiai - pirmasis, įrodyti, kad nesėkmė Lenkijoje tebuvo atsitiktinumas, antra - kad Lietuva yra geriausia šalis krepšiniui.

Svečiams buvo parodytas neilgas filmas apie krepšinį Lietuvoje, jo istoriją ir didžiąsias pergales, apie žmonių meilę krepšiniui. Filme buvo pristatytos naujos Lietuvos arenos ir Nemuno saloje kylanti Kauno arena. Filmas baigėsi žodžiais krepšinio mėgėjams: „Krepšinio sirgaliai, Lietuva laukia jūsų.“

Tačiau iš tikrųjų tas sirgalių laukimas dabar yra bene didžiausias galvosūkis Lietuvai - išskyrus didžiuosius miestus, mūsų šalyje vis dar trūksta viešbučių. O po šių metų Europos čempionato Lenkijoje karčios patirties FIBA-Europos vadovai nedviprasmiškai pareiškė, kad miestai, kurie neturės tinkamo lygio viešbučių, Europos čempionato rengti negalės.

Tai spaudos konferencijoje dar kartą patvirtino FIBA-Europos generalinis sekretorius Naras Zanolinas. Vis dėlto jis išreiškė viltį, kad Lietuva visas problemas spės išspręsti: „Lietuvoje laukiame puikios Europos čempionato organizacijos.“

LKF prezidentas Vladas Garastas teigė, kad kol kas didžiausią nerimą dėl viešbučių kelia Panevėžys: „Miestas turi areną, bet neturi viešbučio, kuris tiktų komandoms. Vienintelis mieste esantis viešbutis, kuris tiktų pagal dydį, yra privačiose rankose, o savininkas jo tvarkyti nenori.“

V.Garastas teigė, kad su viešbučių problema, skirtingai ne manoma, nesusidurtų Alytus, nes Europos čempionato dalyvius būtų galima apgyvendinti Druskininkuose.

Tačiau V.Garastas neatmetė galimybės, kad, neišsprendus viešbučių problemos, Europos čempionatas vyktų mažiau ne šešiuose miestuose. Be to, dar neaišku, ar užsitęsus ginčams dėl Klaipėdos arenos statybos uostamiestis spės pasirengti Europos čempionatui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių