L.Grigelis įveikė pirmąjį Vimbldono turnyro kvalifikacijos ratą

Pirmadienį Anglijoje prasidėjo trečiojo šiais metais Didžiojo kirčio serijos Vimbldono teniso turnyro, kurio bendrą prizų fondą sudaro 16,06 mln. svarų, vyrų vienetų varžybų kvalifikacija.

Sėkmingai kvalifikacinį turnyrą pradėjo 20-metis lietuvis Laurynas Grigelis. 192-ąją vietą ATP klasifikacijoje užimantis Lietuvos tenisininkas pirmajame rate 6:2, 6:3 nugalėjo 30-ąjį reitingą turėjusį 24-erių metų kroatą Antonio Veicą, kuris pajėgiausių planetos tenisininkų reitinge užima 143-ą vietą.

Įveikęs pirmąjį varžovą lietuvis užsitikrino 4250 svarų čekį ir 8 ATP reitingo taškus.

Antrajame rate L. Grigelis susitiks su 23-jų metų prancūzo Maxime'o Teixeiros (ATP-216) ir 30-mečio čeko Jano Mertlo (ATP-174) mačo nugalėtoju.

Nesėkmę jau pirmajame rate patyrė pajėgiausias Lietuvos tenisininkas ketvirtadienį 22-ąjį gimtadienį švęsiantis Ričardas Berankis. 169-ą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis pirmajame rate 4:6, 5:7 nusileido 32-ą reitingą kvalifikacijoje turinčiam 21-erių metų rusui Andrejui Kuznecovui, kuris pajėgiausių planetos tenisininkų reitinge užima 151-ąją poziciją.

Pralaimėjęs pirmajame rate R. Berankis tenkinosi 2125 svarų čekiu.

„Nemanau, kad verta panikuoti. Aš ir toliau lieku optimistas, - po nesėkmės kalbėjo lietuvio treneris Remigijus Balžekas. - Ne taip lengva po tokios pertraukos sugrįžti ir kažką padaryti tokiame turnyre. Pagrindinė problema šiandien, kaip beje ir ankstesniuose turnyruose, buvo judėjimas aikštėje. Ričardas dar ne visai atgavęs fizinę formą. O silpnai judant darė daug klaidų. Ir žinoma negalima nepaminėti gero Rusijos tenisininko žaidimo. Pergalės prieš taip rungtyniaujantį varžovą buvo sunku tikėtis. Nors antrame sete kai rezultatas tapo 5:5 atrodė, kad įvyks lūžis. Deja.“


Šiame straipsnyje: Laurynas Grigelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių