L.F.Scolaris: aš kaltas dėl pralaimėjimo

Po Vokietijai pralaimėtų ketvirtfinalio rungtynių, Portugalijos rinktinės treneris Luisas Filipė Scolaris teigė prieš čempionatą tikėjęsis, kad vokiečiai savo grupėje finišuos pirmi ir komandos susitiks tik pusfinalyje.

„'Tačiau jie buvo antri. Mums teko žaisti su labai aukšto lygio komanda, puikiai išnaudojančia standartines padėtis, tai ir turėjo didžiausią įtaką rezultatui", - sakė treneris.

L.F.Scolario teigimu, ypatingas dėmesys turėjo būti skirtas tam tikriems vokiečių žaidėjams: „'Keli mūsų futbolininkai turėjo specialias užduotis „prižiūrėti'" tokius varžovų žaidėjus kaip M.Ballackas ir keletą kitų. Tačiau standartinių padėčių metu šalia jų atsidurdavo visai kiti futbolininkai ir vokiečiai „išspaudė maksimumą". Dėl to, kad nepatekome į ketvirtfinalį, kaltas aš pats, nes pasirinkau taktiką ir žaidėjus. Esu nusivylęs, nes padarėme per daug žaidybinio broko."

Vokietijos vyriausiojo trenerio asistentas Hansas Dieteris Flickas,  vadovavęs rinktinei rungtynėse su Portugalija, teigė besididžiuojantis komandos parodytu žaidimu nuo pirmos iki paskutinės mačo minutės.

„Kovojome iš visų jėgų, rengėme puikias atakas ir turėtume jaustis labai laimingi. Vokietija - tikra turnyrų komanda, sugebame susiimti, kai to reikia. Rungtynėse su Austrija turėjome problemų kraštuose, o žaidžiant prieš tokius žaidėjus kaip C.Ronaldo ir Simao buvo svarbu tai išspręsti", - sakė treneris.

H.Flickas pažymėjo, kad portugalų silpnoji grandis - situacijos standartinėse padėtyse: „Aš net susilažinau, kad pasižymėsime po standartinės padėties. Tai padarėme dukart, todėl galėjau statyti dvigubai daugiau. Turime daug žaidėjų, puikiai žaidžiančių „antrame aukšte", ir šiame mače dar kartą tai įrodėme."



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių