LFF pagailėjo Vilniaus komandų: „Vėtra“ ir „Žalgiris“ žais A lygoje

2010 m. A lygos pirmenybėse dalyvaus 11 komandų, savo atstovų turės visi didieji Lietuvos miestai.

Penktadienį vykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta šiemet A lygoje leisti startuoti 11 komandų.

Nors abi sostinės ekipos - VMFD "Žalgiris" ir "Vėtra" - neturi A lygos licencijos, federacija atsižvelgė į šių klubų situaciją ir įtraukė juos į A lygos dalyvių sąrašą.

Tiesa, "Vėtra", kaip ir A lygos licencijos negavęs Kauno "Atletas" (buvusi "LKKA ir Teledema"), sezoną pradės turėdami po -6 turnyrinius taškus ir privalės artimiausiu metu pateikti LFF trūkstamus dokumentus. Laiku to nepadarius, iš komandos bus atimti dar šeši taškai, vėliau - sprendžiama dėl jos diskvalifikavimo.

"A lygoje žais klubai, pareiškę norą ir gavę A lygos licenciją, bei tie, kurie A lygos licencijos reikalavimus turės įgyvendinti artimiausiu metu. Pastarieji už laiku nepateiktus dokumentus bus baudžiami atimant šešis taškus. Išimtis, pasitarus ir gavus leidimą iš UEFA, buvo padaryta VMFD „Žalgiriui“, - po posėdžio sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Primename, kad antradienį LFF licencijavimo skyrius nusprendė VMFD "Žalgiriui" ir "Atletui" suteikti tik I lygos licenciją, o "Vėtra" nesulaukė jokios licencijos.

„Atletas“ įsipareigojo trūkstamus finansinius dokumentus LFF pateikti iki kovo 31 d.

“Vėtros“ atstovai LFF vykdomajam komitetui pateikė dokumentus, įrodančius, kad klubas iš dalies atsiskaitė su žaidėjais, treneriais ir kitais kreditoriais. "Vėtra" buvo įpareigota iki gegužės 1 d. pateikti visus finansinius dokumentus, kurie atitiktų šiai lygai taikomus finansinius kriterijus.

VMFD „Žalgiris“ įgyvendino visus A lygai taikomus kriterijus, išskyrus 3 metų narystės LFF reikalavimą. Kaip teigiama LFF pranešime, remiantis europine praktika bei pasitarus su UEFA, vykdomasis komitetas nusprendė leisti "Žalgiriui" rungtyniauti A lygoje.

Praėjusiais metais LFF II lygoje rungtyniavusių FBK "Kauno" ir Klaipėdos "Atlanto" komandų šiemet A lygoje nebus.

LFF pranešė, jog „Kaunas“, nors ir gavęs A lygos licenciją, dalyvauti aukščiausiose šalies pirmenybėse atsisakė, tačiau išsaugojo teisę varžytis UEFA rengiamuose turnyruose.

"Iki posėdžio pabaigos buvo neaiškus „Atlanto“ likimas. Norėjome, kad šis uostamiesčio klubas žaistų A lygoje, tačiau FIFA yra priėmusi sprendimą, jog dėl neatsiskaitymo su žaidėjais klubas turi būti šalinamas iš aukščiausios lygos. Posėdžio pabaigoje gavome aiškų patvirtinimą iš FIFA, kad „Atlantas“ aukščiausioje lygoje žaisti negali“, - sakė L. Varanavičius.

A lygos pirmenybės startuos kovo 20 d. Pirmadienį planuojama paskelbti varžybų tvarkaraštį.

LFF vykdomasis komitetas taip pat priėmė 2010 m. LFF varžybų nuostatų pakeitimus, kuriais siekiama ateityje išvengti ilgalaikių finansinių klubų įsiskolinimų. 

Nuo šiol A lygoje žaidžiantys klubai kas du mėnesius LFF Drausmės komitetui turės pateikti raštišką ataskaitą apie klubų žaidėjams ir treneriams sumokėtus atlyginimus bei turimus įsiskolinimus, kurie privalės būti patvirtinti klubų vadovų, žaidėjų ir trenerių parašais. Neįvykdžius šio reikalavimo, LFF Drausmės komitetas galės pritaikyti klubui sankcijas.

Be to, pakoreguotas legionierių, kuriuos komandos gali vienu metu išleisti į aikštę, limitas: nuo šiol aikštėje negalės būti daugiau nei keturių žaidėjų iš užsienio.

2010 m. A lygos dalyviai:

Panevėžio "Ekranas", Vilniaus "Vėtra", VMFD "Žalgiris", Tauragės "Tauras", Marijampolės "Sūduva", Pakruojo "Kruoja", Gargždų "Banga", "Šiauliai", "Klaipėda", "Mažeikiai", Kauno "Atletas (buvusi "LKKA ir Teledema").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių