LFF padės nuo chuliganų nukentėjusiems futbolo entuziastams

Lietuvos futbolo federacija (LFF) išreiškė apgailestavimą, jog sausio 27-28 dienomis Ariogaloje vykusio futbolo fanų čempionato dalyviai, žiūrovai, ir organizatoriai tapo organizuoto nusikaltėlių išpuolio aukomis.

Sekmadienį įvykęs incidentas neturi nieko bendro su futbolu ir turėtų būti vertinamas vien kaip chuliganiškas išpuolis. LFF tikisi, kad teisėsaugos atstovams pavyks surasti ir nubausti kaltinininkus.

Tuo pačiu LFF apgailestauja, kad dėl išpuolio nukentėjo varžybų dalyviai ir žiūrovai, o fanų čempionatas pirmą kartą per 18 metų nebuvo užbaigtas. Suvienyti visus Lietuvos bei kelių kaimyninių užsienio šalių sirgalių grupes futbolo aikštėje - yra sveikintina ir skatintina. LFF linki organizatoriams, kad varžybos nenutrūktų ateityje.

„Apmaudu, nes tam ilgai ruošėmės. Buvo žmonių, kurie iš Ukrainos važiavo po 800 kilometrų. Kadangi futbolo sezonas žiemą nevyksta, daugelis aistruolių šio turnyro laukia kaip šventės. Iki tol per visą varžybų istoriją tokių incidentų nėra buvę", - kalbėjo ilgametis turnyro iniciatorius Ingvaras Butautas.

„Norėjome surengti futbolo šventę, po kurios svečiams iš kitų miestų ir iš užsienio liktų teigiami įspūdžiai apie Ariogalą. Pusantros dienos turnyras vyko sklandžiai. Tikrai nesitikėjome, kad atsiras tokių žmonių, kurie viską sugriaus", - sakė prie varžybų surengimo prisidėjęs ariogalietis Steponas Nacius.

Per išpuolį taip pat buvo sugadintas beveik visas Ariogalos sporto salėje buvęs futbolo inventorius (kamuoliai, skirtukas, žymekliai). Jį LFF buvo skyrusi kaip paramą draugijai „Ariogalos vienybė".

„Ariogalos vienybės" entuziastai - viena aktyviausių šalyje LFF organizuojamų masinio futbolo projektų dalyvių bei organizatorių, kurie į sportinę veiklą Raseinių rajone įtraukė šimtus vaikų, patys mieste įsirengė futbolo aikštelę.

Siekiant, kad jaunimo draugija galėtų tęsti savo veiklą, LFF artimiausiu metu dovanos naują futbolo inventorių ir toliau suteiks kitą įmanomą paramą šio miesto entuziastų iniciatyvoms.

Futbolas yra nuostabi sporto šaka, kuri vienija ir suartina žmones. Lietuvos futbolo federacija tiki, kad futbolas Ariogaloje toliau bus populiarus, suteiks vietos vaikams ir jaunimui galimybę gyventi sveikai ir mąstyti pozityviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių