Lenkai į Šiaulius traukė ginkluoti kardais, durklais ir peiliais

Prieš rungtynes su Krokuvos "Wisla" komanda Šiaulių pareigūnai rengėsi mūšiui: iš Lenkijos sirgalių konfiskuoti šaltieji ginklai, sulaikyta pusšimtis atvykėlių.

Ketvirtadienį vakare "Šiauliai" antrojo UEFA Europos lygos atrankos etapo susitikime namuose priėmė Lenkijos vicečempionų "Wisla" ekipą. Išvydę savo komandos pergalę 2:0, gausiai į Šiaulius suvažiavę Lenkijos aistruoliai stadione sumaišties nekėlė, tačiau Šiaulių policija darbo turėjo per akis.

"Šiaulių" klubo duomenimis, mačą centriniame miesto stadione stebėjo maždaug 400 "Wisla" fanų. Dar daugiau agresyviai nusiteikusių lenkų buvo atvykę į Saulės miestą.

Kaip 1diena.lt informavo Šiaulių miesto vyriausiasis policijos komisariatas (ŠMVPK), gavę operatyvinės informacijos pareigūnai tikrino į miestą atvykstančių "Wisla" aistruolių automobilius. Trylikoje jų buvo rasta įvairių aštrių įrankių, tinkamų žmonėms žaloti.

Lenkai buvo nuvežti į policijos komisariatą, jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. ŠMVPK duomenimis, apie 80 sirgalių, sužinoję, jog į miestą prasmukti apsiginklavus nepavyks, pasuko atgal.

Pasklidę po miestą atvykėliai iki varžybų laiką leido kavinėse. Apie 20 val. buvo gautas pranešimas, kad vienoje jų du lenkai sukėlė muštynes. Nuvykusius pareigūnus šie sutiko agresyviai ir jiems pasipriešino, todėl buvo sulaikyti. Vienam jų teks 15 parų praleisti areštinėje, kitam, nepilnamečiui,  skirta 250 Lt bauda.

Iš viso dėl viešosios rimties  trikdymo ir nedidelio chuliganizmo su Šiaulių daboklėmis teko susipažinti 44 lenkų sirgaliams. Dešimt jų buvo neblaivūs.

Prieš rungtynes specialaus Lenkijos policijos padalinio pareigūnai, nepaleidžiantys iš akiračio futbolo komandų sirgalių, informavo kolegas Lietuvoje, kad "Wisla" fanai į Šiaulius vyks apsiginklavę kardais, durklais bei peiliais, ir rengiasi chuliganiškiems išpuoliams prieš vietinius sirgalius.

Rungtynių dieną Šiauliuose buvo sutelktos ne tik vietos policijos pajėgos, bet atvyko ir kolegos iš Panevėžio, Klaipėdos, Vilniaus, Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Šiaulių rinktinės, Šiaulių policijos rėmėjai. Atvyko ir 11 pareigūnų iš Lenkijos.

Primename, kad Lenkijos klubų aistruoliai Lietuvoje jau buvo pasižymėję agresyviu elgesiu. 2007 m. Intertoto taurės mačą tarp Vilniaus „Vėtros“ ir Varšuvos „Legia“ komandų nutraukė aistruolių riaušės. Tuomet į „Vėtros“ stadiono aikštę išsiveržusius kelis šimtus lenkų ilgiau nei pusvalandį tramdė net raitoji policija.


Šiame straipsnyje: Europos lygaFC Šiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių