Lengvaatlečiai ruošiasi vasaros sezono išbandymams

Vilniaus lengvosios atletikos taurės varžybose jėgas bandė apie 200 sportininkų. Rungėsi ir keli Lietuvos rinktinės nariai, iš kurių meistriškumu labiausiai išsiskyrė sprinterė klaipėdietė Lina Grinčikaitė ir vidutinių nuotolių bėgikė šiaulietė Eglė Balčiūnaitė.

PRALEIS. Šįkart važybose nedalyvavo Lietuvos šuolių į aukštį rekordininkė vilnietė Airinė Palšytė, kuri pirmą kartą savo sportinėje biografijoje praleidžia žiemos sezoną.

„Jau pusantro mėnesio Airinę kamuoja kelio girnelės sausgyslės uždegimas. Ji  dabar intensyviai važinėja į Kauną ir yra prižiūrima kauniečių medikų, bei Vilniuje atlieka procedūras. Jos reabilitacijos dienotvarkėje – ir plaukimo baseinas. Girnelės sausgyslės uždegimas – tai šuolininkų į aukštį trauma, labai rimto nieko nėra, niekas netrūko, todėl tikiuosi, kad Airinė greitai tvirtai atsistos ant kojų ir toliau rengsis naujiems iššūkiams.

Pagrindinis Airinės startas šiemet – Europos iki 23 m. čempionatas Tamperėje (Suomija), su kuriuo sportininkė sieja nemažas viltis. Jeigu auklėtinė traumą išsigydys anksčiau, gal pabandys dalyvauti ir vienose, kitose varžybose žiemą“, - kalbėjo šuolininkės trenerė Tatjana Krasauskienė.

NUOMONĖ
. Šių varžybų vyr. teisėjas vilnietis Romas Sausaitis išskyrė keletą geresnių rezultatų. Pirmiausiai pažymėjo klaipėdietę Liną Grinčikaitę (60 m - 7,42 sek.) ir šiaulietę Eglę Balčiūnaitę (600 m – 1 min. 52,15 sek.). Labai didelę pažangą padarė trenerės Laimos Juchnevičienės auklėtinė Rasa Balutavičiūtė, kuri 1000 m nuotolį pirmą sykį įveikė greičiau nei per 3 min. (2 min. 52:15 sek.), Pirmu startu šią žiemą Aistė Menčinskaitė į tolį nuskriejo 6 m, tai irgi labai neblogas rezultatas.

Kiti sportininkai dar neįsibėgėjo ir viliamės, kad jie savo trenerius nudžiugins per Vilniaus čempionatą, kuris vyks sausio 17-18 d., bei dar po savaitės startuosiančiose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybose“, - sakė R. Sausaitis.

ŠVENTĖ. Vilniaus lengvosios atletikos taurės varžybos buvo gražiai surengtos, šiltas buvo maniežas. Federacijos rinkodaros direktorius, praeityje puikus lengvaatletis Algirdas Maldūnas pasirūpino, kad nugalėtojams būtų įteiktos rėmėjų UAB „Stiklita“ stiklinės taurės.

Varžybas stebėjo ir nugalėtojams taures įteikė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, Premjero visuomeninis patarėjas sporto klausimais Rimantas Bagdonas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis ir generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva, Vilniaus lengvosios atletikos mokyklos direktorius Marius Jukonis ir kiti.

Iškilmingai buvo apdovanoti jubiliejus šventę  puikūs praeityje lengvaatlečiai Valda Ruškytė-Morkūnienė (50 m.) ir Adolfas Aleksiejūnas (75 m.). Varžybas gražiai surengti padėjo rėmėjai – „Lietuvos metų gaminio 2012" vienas iš laureatų Biržų „Rinkuškių alus“ bei aukso medalį už gaminį duonos lazdelės su rozmarinais gavusi  UAB „Biržų duona“, taip pat „Rokiškio sūris“.

Ką Vilniaus lengvaatlečiams žada naujasis 2013 metų sezonas?
- po varžybų paklausėme Vilniaus lengvosios atletikos federacijos prezidentą Alfonsą Gedminą
Sezonas bus gausus varžybomis, kuriose tikimės gerų rezultatų. Vilniaus lengvaatlečiai jau yra gražiai aprengti, tačiau mūsų federacija dar turi  pinigėlių, todėl  toliau tobulinsime sportinę aprangą, atletus aprengsime dar viena trumpa sportine apranga, siūsimės lengvas striukeles nuo vėjo. Šiemet sportininkams stengsime pagerinti maitinimąsi, sutaupytas lėšas panaudosime išvykoms, treniruočių stovykloms.

Ar tai jūsų federacijos rinkodaros direktoriaus Algirdo Maldūno pastangomis taip keičiasi Vilniaus lengvosios atletikos federacijos veidas?
Taip, su jo atėjimu į federaciją atėjo ir rėmėjai. Federacijoje pagausėjo ir pinigėlių, dabar nesame tokie vargšai.

2013-aisiais nesitikite sulaukti naujo lengvosios atletikos stadiono, tad ką darysite?
Gavome lėšų kapitaliniam „Vingio“ stadiono remontui. Tas projektas pradėtas rengti dar 2006 metais, bet tiktai dabar pradėtas įgyvendinti. Tai – Kūno kultūros ir sporto departamento vadovybės nuopelnas, buvo išgirstas mūsų pagalbos šauksmas. Iki naujųjų metų per gruodžio mėnesį spėjome atlikti gana daug darbų, įsisavinime apie 350 tūkst. Lt. Padarėme visus žemės darbus – iki Neries įrengta lietaus kanalizacija, atliktas stadiono ir bėgimo takų drenažas, kurio anksčiau nebuvo, sukloti vamzdynai.

Dabar žiemą atliekami pačio pastato vidaus darbai – išgriautos absoliučiai visos pertvaros, paliktos tiktai lauko sienos, ruošiamasi visai pastato vidaus rekonstrukcijai su gražiomis rūbinėmis, dušais, pirtimi. Viskas bus padaryta kukliai, bet maksimaliai gražiai ir tvarkingai. Pavasarį bus atlikti tribūnų, bėgimo takų, kurie bus iškloti nauja danga, darbai. „Vingio“ stadionas Vilniuje yra pats geriausias ir blogiausias stadionas, tačiau šiemet jis ryškiai pasikeis.

Bus pastatyta ir stacionari fotofinišo stiklo kabina. Labai pagerės bendras stadiono vaizdas ir treniruočių bei buitinės sąlygos

PARAMA. Kūno kultūros ir sporto departamentas iš valstybės investicinės programos stadiono rekonstrukcijai skyrė 1 mln. 800 tūkst. Lt. Tačiau stadione bus galima rengti tiktai vietinio pobūdžio varžybėles, kadangi jame tėra šeši takai, o reikalingi aštuoni. Stadionas daugiau skirtas treniruotėms, čia vasarą diską mėto ir dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna

REZULTATAI.
60 m - Lina Grinčikaitė 7,42 sek. ir Kostas Skrabulis 7,05 sek. (atrankoje -7,02 sek.), 300 m -  Modesta Justė Morauskaitė 40,17 sek. ir Vitalijus Kozlovas 35,88 sek., 600 m - Eglė Balčiūnaitė 1 min. 32,04 sek. ir Aleksandras Malyška 1 min. 23,51 sek., 1000 m - Rasa Batulevičiūtė 2 min. 52,15 sek. ir Juozas Gliebus 2 min. 32,29 sek., 2000 m - Gintarė Zenkevičiūtė 6 min. 41,68 sek. ir Vytautas Bieliūnas 5 min. 43,55 sek., 60 m b/b - Jogailė Petrokaitė 8,80 sek. ir Artūras Janauskas 8,40 sek., aukštis - Justina Abariūtė 1.65 m ir Mantvydas Ambraziejus 2.10 m, tolis -  Aistė Menčinskaitė 6 m ir Tomas Lotužis 7.02 m, trišuolis - Agnė Butkutė 12 m ir Justas Norvaišas 14.76 m, rutulys - Laura Gedminaitė 14.48 m ir Marius Šilenskis 17.14 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių