Ledo ritulio čempionato finišas: ar „Energija“ bus nukarūnuota?

Ateinantį savaitgalį, kovo 23-24 dienomis renovuotuose ir dar dažais kvepiančiuose rūmuose bus karšta – čia įvyks Lietuvos atvirojo ledo ritulio čempionato „Akropolio” taurei laimėti finalinis ketvertas.

Keturios komandos išsidalins čempionato apdovanojimus ir atsakys į visiems rūpimą klausimą – ar šiame čempionate nors vienai ekipai pavyks atimti bent tašką iš čempionų titulą ginančių Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkų?

Praėjusiame sezone į Lietuvos čempionatą sugrįžę elektrėniškiai iškart įrodė savo jėgą ir virš galvų kėlė „Akropolio“ taurę.

Šiais metais „Energija“ pilna ryžto pakartoti savo sėkmę, mat reguliariajame sezone klubas neprarado nė vieno taško ir iškovojo net 15 pergalių iš eilės. Praėjusiais metais ne pagrindinės sudėties žaidusi „Energija“ patyrė du pralaimėjimus, tačiau nugalėjo čempionate. Šiame sezone elektrėniškiai žaidžia pilna sudėtimi ir nesutiko rimtesnio pasipriešinimo iš varžovų.

„Neabejoju, jog ekipa žais finale. Su kokiu klubu susitiksime lemiamose rungtynėse – sunku pasakyti, nes varžovų jėgos lygios. Tačiau mes privalome laimėti čempionatą ir tam ruošiamės pilna jėga“,– apie artėjančias kovas kalbėjo „Energijos“ vyriausiasis treneris Sergejus Krumkačius.

Likusios trys ekipos pajėgumu yra vienodos, ką liudija ir reguliariojo sezono lentelė. Kėdainių LRK, Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ir Vilniaus VNA ekipos iškovojo po 15 taškų ir visus juos įsirašė tarpusavio dvikovose. Ekipos vietas reguliariajame sezone išsidalino tik suskaičiavus įvarčių santykį.

Realiausias kandidatas mesti iššūkį „Energijai“ – Kėdainių LRK, kuris jau buvo per mažą žingsnelį nuo pergalės prieš varžovus, kai tarpusavio rungtynėse pačioje dvikovos pabaigoje pirmavo 3:1, tačiau persvaros neišlaikė.

„Energija“ visa galva aukštesnė už varžovus, tad ją įveikti labai sunku. Visos kitos komandos lygios prognozuoti ką nors labai sunku. Kausimės ir sieksime žaisti finale“,- lakoniškas buvo Kėdainių LRK žaidžiantis treneris Raimondas Štrimaitis.

Tad visi atsakymai į įdomiausius šio sezono ledo ritulio klausimus ateinantį savaitgalį Elektrėnuose.

Kovo 23 dieną, šeštadienį, 16.00 val. dėl teisės žaisti finale susitiks Kėdainių LRK ir Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) ekipos. 19.00 val. antrajame pusfinalyje kovos Elektrėnų „Energija“ ir Vilniaus VNA.

Sekmadienį, kovo 24 dieną, 12.00 val. įvyks rungtynės dėl trečiosios vietos, 16.00 val. – finalas.

Nacionalinės ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl „Akropolio“ taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną  įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės. Kaip ir garsioji „Stanley“ taurė, „Akropolio“ taurė nėra atiduodama komandoms. Todėl didžiausia Lietuvos ledo ritulininkų svajonė yra tapti sezono čempionais ir nors kartą iškelti ją virš galvos. „Akropolio“ taurė yra garbingiausias Lietuvos ledo ritulio apdovanojimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių