L. Vanagienė: kovoje dėl I. Tobias pilietybės ginklai dar nesudėti

„Būtų labai skaudu, jeigu vėl netektų dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Tai būtų antras dūris į širdį“, – laukdamas Prezidentės sprendimo kalbėjo Deividas Stagniūnas. Deja, atsakymas ir buvo dūris į širdį – Prezidentė amerikietei Isabella Tobias pilietybės nesuteikė. Tačiau Lietuvos dailiojo čiuožimo federacija ginklų sudėti dar nežada.

2009-aisiais D.Grybauskaitė nesuteikė Lietuvos pilietybės išimties tvarka tuometei D.Stagniūno partnerei amerikietei Katherine Leigh Copely ir ledo šokių pora negalėjo dalyvauti 2010-ųjų Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, nors buvo į jas iškovojusi kelialapį.

„Dabar į viską reagavome santūriau, nors vis tiek labai apmaudu dėl šalto požiūrio. Tačiau mes ginklų nesudėsime“, – teigė Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos (LDČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

I.Tobias ir D.Stagniūnas kartu čiuožia nuo 2010-ųjų birželio. 2011 m. pasaulio „Grand Prix“ varžybose „Skate America“ jie užėmė 3-iąją vietą, o 2012-ųjų Europos čempionate – 9-ąją. Tarptautinės čiuožimo asociacijos pasaulio reitinge Lietuvos duetas yra 13-asis tarp 120 porų.

„Apie Isabellą ir Deividą kalbėjomės su treneriu Igoriu Špilbandu. Jis supranta savo auklėtinių savijautą, tačiau pabrėžė, kad negalima kapituliuoti. Priešingai – mūsų čiuožėjai privalo tęsti karjerą, aktyviai dalyvauti varžybose ir įrodyti, kad, prašydami Lietuvos pilietybės Isabellai, vadovaujasi ne emocijomis“, – sakė LDČF vadovė.

Anot L.Vanagienės, treneris I.Špilbandas tiki I.Tobias ir D.Stagniūno sėkme.

„Treneris žavisi Isabellos ir Deivido darbštumu, artistiškumu, energija. Mūsų nuomonė – vieninga: jie – potencialūs olimpiečiai ir reikia padaryti viską, kad jie jais taptų. Šis prašymas suteikti I.Tobias Lietuvos pilietybę - ne paskutinis“, – teigė LDČF prezidentė.

L.Vanagienė sakė, kad I.Tobias intensyviai mokėsi lietuvių kalbos ir jau išlaikė testą.

Be to, amerikietė aktyviai dalyvauja lietuvių bendruomenės JAV veikloje, treniruoja mūsų išeivijos vaikus.

Šiuo metu I.Tobias ir D.Stagniūnas treniruojasi JAV – rengiasi sausio 21–27 d. Kroatijoje vyksiančiam Europos dailiojo čiuožimo čempionatui. Kovo 10–17 d. Kanadoje numatytas pasaulio čempionatas, kuriame bus dalijami kelialapiai į Sočio žiemos olimpiadą – jie bus įteikti 19-ai geriausių porų.

D.Stagniūnas yra patvirtinęs, kad buvo sulaukęs pasiūlymų atstovauti kitoms šalims, kuriose pilietybės klausimai sprendžiami gerokai lanksčiau nei Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tokiem snevieta Lietuvoje kurie išduoda savo šalį ( čia apie vieną ir apie kitą ) .

TORRO

TORRO portretas
AR ZANDAI JIEMS NEPASKAUDO ITEMPUS NUO AUSIES IKI AUSIES

nustebusi

nustebusi portretas
o uz kokius nuopelnus Orbakaite gavo pilietybe??? tik delto kad tevas lietuvis????
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių