Kuklūs ledo ritulininkų rezultatai - be įvertinimo

Prasčiausiai per penkerius metus pasirodžiusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė kritikuojama dėl prasto fizinio ir taktinio pasiruošimo, žaidėjų selekcijos.

Vienintelę pergalę iškovoję, bet vietą pasaulio čempionato I divizione išsaugoję Lietuvos ledo ritulininkai pirmadienį grįžo į Vilnių iš Olandijoje praėjusią savaitę vykusio pirmenybių A grupės turnyro.

Penktoje vietoje likę ir vos tris taškus surinkę lietuviai pademonstravo blogiausią rezultatą nuo 2003 m., kuomet Lietuvos rinktinė vieneriems metams buvo atsisveikinusi su I divizionu.

Komandos vairą iš Dmitrijaus Medvedevo prieš čempionatą perėmęs vyriausiasis treneris Rimantas Sidaravičius aiškino, kad rinktinei sutrukdė kai kurių žaidėjų netektys ir trumpas pasiruošimas varžyboms.

„Komanda rungtyniavo banguotai. Buvo ir gerai, ir blogai sužaistų kėlinių. Bet bijojau dar blogesnio scenarijaus. Norėjosi pasiekti daugiau, tačiau mūsų galimybes buvo ribotos. Rinktinė turėtų kiek atsinaujinti, nors daug jaunimo, pajėgaus pakeisti senbuvius, ir neturime“, - portalui teigė R.Sidaravičius, neatskleidęs, ar ateityje liks rinktinės stratego poste.

Tolesnio R.Sidaravičiaus darbo perspektyvų nekomentavo ir Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda: „Anksti apie tai kalbėti. Treneris darė, ką galėjo.“

„Išvadas pateiksime vėliau, nenorime skubėti. Tikrai viskas nebuvo idealu, buvo ir neigiamų aspektų, bet tai yra procesas“, - lakoniškai čempionatą įvertino P.Nausėda.

Lietuvos rinktinė pirmenybėse Olandijoje buvo pati nedrausmingiausia ir per penkerias rungtynes gavo 143 baudos minutes. „Pagrindinė problema - disciplinos trūkumas. Neišlaikėme įtampos ir varžovams suteikėme per daug lengvų galimybių pelnyti įvarčius pasinaudojant kiekybine persvara. Kokią įtaką tam turėjo fizinis pasiruošimas? Jis nebuvo labai geras. Kai susirinkome iki čempionato likus 10 dienų, nieko nebegalėjome padaryti. Žaidėjai turėtų rimčiau pasiruošti rungtyniaudami savo klubuose“, - kalbėjo R.Sidaravičius.

Už išsaugotą vietą I divizione skolose skendinti LLRF pažadėjo skirti rinktinei premijas. Jų dydžio P.Nausėda neatskleidė.


Komentaras

Rolandas Bučys, buvęs Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas:

„Rezultatai atspindi šios rinktinės lygį. Reikėtų pasidžiaugti, kad neiškritome iš I diviziono. Žinoma, jei komanda būtų pralaimėjusi dar ir serbams, būtų buvusi didžiulė gėda. Tokios fiziškai neparuoštos rinktinės aš neprisimenu. Niekad nebūdavo taip, kad žaidėjams jėgų užtektų tik vienam kėliniui. Prastas fizinis pasiruošimas lėmė didžiulį baudos minučių skaičių: kai nespėji paskui varžovą, belieka prasižengti. Pavyzdys galėtų būti rungtynės su japonais. Nežinau, ar yra pasaulyje komanda, žaidžianti drausmingiau nei japonai, todėl juos galima įveikti tik labai gerai pasirengus fiziškai. Bet to visiškai nebuvo.

Nemačiau jokio komandos braižo ir taktiniu aspektu. Anksčiau būdavo reikalaujama iš žaidėjų laikytis plano, o dabar, panašu, jie darė, ką norėjo. Nesuprantu, kodėl rinktinėje buvo tik šeši tikri gynėjai. Manau, kad treneriai padarė klaidą. Geriau pasikviesti daugiau jaunų gynėjų, o ne bandyti iš puolėjo paversti gynėją.“


A grupės turnyro lentelė

(Komanda; Pergalės; Pergalės per pratęsimą; Pralaimėjimai per pratęsimą; Pralaimėjimai; Įvarčiai; Taškai)

1. Austrija 5 0 0 0 28:5 15

2. Ukraina 4 0 0 1 39:12 12

3. Japonija 3 0 0 2 17:7 9

4. Olandija 1 1 0 3 11:19 5

5. Lietuva 1 0 0 4 19:33 3

6. Serbija 0 0 1 4 8:46 1

Rezultatai

Lietuva - Ukraina 5:12

Lietuva - Austrija 2:6

Lietuva - Olandija 1:4

Lietuva - Serbija 10:4

Lietuva - Japonija 1:7



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių