Kruvinasis Bostono maratonas: lietuvių pasirodymai

Nelaimė Bostono maratone įvyko prabėgus trims valandoms po lyderių finišo. 42,195 km distanciją buvo įveikę maždaug pusė iš 25 tūkst. dalyvių.

Bostono maratoną šiemet laimėjo etiopas Lelisa Desisa Benti – 2 valandos 10 minučių ir 22 sekundės. Tarp moterų greičiausia buvo Rita Jeptoo iš Kenijos – 2 val. 26 min. 25 sek.

Bostono maratone šiemet bėgo ir septyni lietuviai. Ramūnas Macius nestartavo arba pasitraukė iki pirmosios 5 km žymos, o likę šeši visi pasiekė finišą. Greičiausias buvo Mykolas Katkus (3 val. 2 min. 27 sek.), užėmęs 2085 vietą.

Sprogimai įvyko praėjus maždaug pusantros valandos po to, kai finišavo paskutinis lietuvis.

Bostono maratonas yra seniausias pasaulyje kasmet rengiamas maratonas. Šiemet tūkstančiai bėgikų Bostono gatvėmis bėgo jau 117 kartą. Tai vienas iš svarbiausių sporto įvykių JAV ir pasaulyje.

Atsakomybės už nelaimę, kuri panaši į teroristinį išpuolį, kol kas niekas neprisiėmė.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) pradėjo tyrimą. „Tai yra kriminalinis tyrimas ir galimas teroristinis tyrimas", - spaudos konferencijoje sakė FTB agentas Rickas DesLauriersas. Detalių jis neįvardijo.

JAV prezidentas Barackas Obama vakare pareiškė, kad kaltieji bus patraukti atsakomybėn. Kartu jis įspėjo nedaryti skubotų išvadų. „Mes kol kas žinome ne visus atsakymus“, - sakė jis. Žodžio „terorizmas“ prezidentas nepavartojo. Tačiau jis nurodė tarnyboms sustiprinti saugumo priemones šalyje.

Sprogimų video:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių