Krepšinio vadovai nusivylė Kauno valdžia, bet planų nekeičia

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) kursas nesikeičia. Mūsų krepšinio federacija, nepaisant valdininkų abejingumo, ir toliau sieks teisės kitą vasarą surengti 2012-ųjų metų olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyrą.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas bei Arvydas Sabonis neslėpė, kad dėl įvairių žiniasklaidoje pasirodžiusių spekuliacijų įstrigo derybos su Kauno miesto savivaldybe. Susitarti buvo bandoma iki šios savaitės pabaigos, kadangi būtent iki gruodžio 5 dienos į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) kasą turi būt pervestas 10 mln litų mokestis. Vis dėlto derybos užtruko ilgiau nei matyta ir garantijos dėl laidavimo LKF dar nėra gavusi.

„Principinis noras ir tikslas buvo iki šios savaitės pabaigos užbaigti derybas. Norėjome gauti vienos ar kitos savivaldos garantijas dėl pinigų skolinimosi, tačiau garantijos neįsigaliojo dėl kelių priežasčių. Reikia bankų leidimų, o jie be naujų metų nėra galimi“, – prisipažino M.Balčiūnas.

Kauno miesto savivaldybė buvo pritarusi „Kauno energijos“ laidavimui, tačiau sutvarkyti visos dokumentacijos iki šios savaitės pradžios taip ir nesugebėjo.

Pasak M.Balčiūno, dėl susidariusios situacijos LKF vadovai diskutavo labai ilgai. Buvo sutarta, kad visą reikiamą pinigų sumą skirs privatus rėmėjas – Tautvydas Barštys.

„Sutarta, jog jis be jokių garantijų skirs pinigų. Lėšas mes jau turime, šią savaitę vykdysime pavedimą“, – atviravo LKF generalinis sekretorius, pripažinęs, kad LKF nėra prisirišus nei prie vienos savivaldybės.

„Jei pavyktų laimėti, mes vėl derėtumėmės tiek su Vilniumi, tiek su Kaunu“, – tvirtino M.Balčiūnas.

„Džiaugiuosi, kad kelias į atrankos turnyrą tęsiasi ir nėra kliūčių. Džiaugiuosi, jog verslas surado tą sumą pinigų ir mes toliau siekiame atrankos turnyro“, – sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Neseniai Kinijoje viešėjęs M.Balčiūnas prasitarė, kad teko bendrauti su šalių konkurenčių – Angolos, Venesuelos bei Makedonijos – krepšinio federacijų atstovais. Anot M.Balčiūno, pagrindiniais konkurentais išlieka makedonai. „Šansai yra tikrai neblogi. Pagrindinė konkurentė – Makedonija. Pinigų jie turi žymiai daugiau, tačiau mes turime užtikrintą sėkmę organizuojant tokio lygio renginius“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

M.Balčiūno teigimu, LKF dar nepraranda vilties, kad laimėjus teisę surengti atrankos varžybas, bus sulaukta ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) paramos. „Jie buvo pažadėję skirti maždaug 1 mln litų. Jei mums pavyktų nugalėti, tuomet sėstume prie stalo ir derėtumėmės“, – teigė M.Balčiūnas.


Šiame straipsnyje: LKFBalčiūnasSabonis

NAUJAUSI KOMENTARAI

svecias

svecias portretas
Kiek galima melzti!Jau ir taip ta krepsini islepino

futbolistas

futbolistas portretas
Tai ka kalbeti apie kitas sporto sakas,tai jiems is vis kartis eiti reiktu.Taip kad nenaglejinkit ir taip gerai gaunat

KLAUSIMELIS

KLAUSIMELIS portretas
ar Kaune yra valdžia??? Vafliukas yra čiulpiantis garbams.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių