Krepšinio rinktinės vairas - K.Kemzūrai (papildyta)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę turėtų treniruoti Kęstutis Kemzūra. Taip trečiadienį nusprendė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas (VK).

LKF VK nariai bendru sutarimu įpareigojo federacijos prezidentą Vladą Garastą pradėti derybas su K.Kemzūra dėl darbo Lietuvos rinktinėje. Jeigu derybos būtų sėkmingos, K.Kemzūra rinktinės vyriausiuoju treneriu turėtų būti patvirtintas lapkričio 5 d. LKF VK posėdyje.

Jeigu derybos su K.Kemzūra nebūtų sėkmingos, tuomet LKF kalbėtų su Rimu Kurtinaičiu. LKF VK nariai jo nepasirinko dėl to, kad mano jį esant atsakingu už šių metų Lietuvos rinktinės nesėkmę Europos čempionate.

"Prašėme rinktinės trenerių ataskaitos, kodėl tokie rinktinės rezultatai buvo, tačiau jos negavome iki šiol. Tačiau vis tiek tikimės gauti, nes dar paskutinis atlyginimas jiems nesumokėtas", - sakė V.Garastas.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas teigė, kad nė vienas iš posėdžio narių valandą trukusiose derybose neprieštaravo dėl K.Kemzūros. "Visi pasisakė už jį ir neabejojo jo sugebėjimais vadovauti Lietuvos rinktinei. K.Kemzūra turi novatoriškų idėjų, labai profesionaliai veda treniruotes, sugeba priimti operatyvius sprendimus, be to, turi patirties ir yra stipri asmenybė. Dar 2006 m., kai vykdėme konkursą rinktinės trenerio pareigoms, buvome gavę jo išsamią viziją apie Lietuvos rinktinę."

- Ar tikėjotės tokio LKF sprendimo? - portalas pasiteiravo K.Kemzūros.

- Taip, tačiau euforijos nejaučiu, tiesiog suprantu, kad dabar toks etapas... Bet džiaugiuosi, kad mano darbas ir žinios įvertinti. Tačiau nereikia užbėgti įvykiams už akių - dar tik žengtas žingsnis link sutarties pasirašymo.

-  O kas galėtų sutrukdyti sutarties pasirašymui?

- Na, nemanau kad taip nutiks, juk turbūt nebus iškelta kažkokių neįvykdomų reikalavimų. O kalbant apie pinigus - šiose pareigose jie nebus esminis dalykas, todėl ir neturėtų sudaryti kliūčių.

- Ar vadovausitės dar 2006 m. trenerių konkursui parengtomis savo idėjomis?

- Gyvenimas eina į priekį, atsiranda naujų problemų, tad kai kas galbūt keisis, tačiau tikrai dar kai kas tiks. Apskritai esu patenkintas, kad tas darbas nenuėjo veltui,  nes to konkurso esmė ir prasmė buvo surinkti kuo daugiau informacijos, žinių, kurias būtų galima ateityje panaudoti. Jeigu mano vizija įdomi, tuo geriau.

39-erių K.Kemzūra dėl Lietuvos rinktinės atsisakė darbo Latvijos krepšinio rinktinėje. Tokį sprendimą jis priėmė nepaisant to, kad nebuvo tikras, ar LKF VK pasirinks jį.

K.Kemzūra Lietuvos rinktinėje treneriu asistentu jau yra dirbęs 2005-2006 m. Per savo karjerą jis spėjo padirbėti su garsiais krepšinio specialistais - Jonu Kazlausku ("Lietuvos ryte") ir Davidu Blattu (Sankt Peterburgo "Dinamo" ir Trevizo "Benetton" ekipose). Pastaraisiais metais jis jau dirbo vyriausiuoju treneriu Maskvos srities "Chimki" komandoje ir Latvijos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: Kemzūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių