Krepšinio rinktinė: čempionatą stengsimės pradėti pergale

Lietuvos krepšininkai, Vilniuje laukdami lėktuvo į Turkiją, kur vyks pasaulio čempionatas, tvirtino norį žaisti ir įrodyti, kad nauja rinktinė bus kietas riešutas visiems varžovams.

Sostinės oro uoste žaidėjai prieš kelionę krimto vaisius, gėrė kavą, gaivinosi vaisvandeniais, telefonu dar kartą atsisveikino su artimaisiais arba siuntė trumpąsias žinutes, pirko lietuviškos spaudos, fotografavosi su išlydinčiaisiais. Vieni vilkėjo lengvą, vasarišką aprangą, kiti – džinsuoti, ant pečių užsimetę striukes.

Vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pabrėžė, kad apie visas priešininkų komandas surinkta pakankamai informacijos.

"Labai svarbu sėkmingai sužaisti pirmąsias rungtynes – gera pradžia turi įtakos žaidėjų nuotaikai, jie sklandžiau įsijaučia į varžybų ritmą", – kalbėjo K.Kemzūra.

Šeštadienį starto dvikovoje lietuviai išmėgins jėgas su Naujosios Zelandijos atstovais. Trenerio nuomone, blogas rezultatas mūsų rinktinei būtų nepatekti į aštuntfinalį.

Puolėjas Linas Kleiza pridūrė, kad komanda pasitiki savo jėgomis, tačiau, čempionatą pradėjus pergalėmis, "apetitas bus geresnis".

"Ambicijų mums netrūksta", – užtikrino ekipos kapitonas Robertas Javtokas.
Rinktinę į Turkiją išlydėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas, generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

"Palinkėjome vyrams sėkmės. Mes su komanda susitiksime šiek tiek vėliau. Aš suspėsiu į grupės varžybas Izmire, o LKF prezidentas nuo rugsėjo 3-iosios mūsiškių lauks Stambule, kur vyks ir Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos asamblėja", – sakė portalui M.Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių