Krepšinio rėmėjui - Lietuvos įstatymų barjerai

Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) - nauji rūpesčiai dėl pagrindinio rėmėjo: šalies įstatymai užkirto kelią bendradarbiavimui su lažybų bendrove „TonyBet“.

Kai ryšius su LKF nutraukė naftos kompanija „Orlen Lietuva“, naująja partnere sutiko tapti Australijos lietuvio Antano Guogos įkurta „TonyBet“, tačiau sutarčiai pasipriešino Valstybinė lošimų priežiūros komisija.

„Draudimo argumentai - dviprasmiai. Lietuvos įstatymuose rašoma, kad lažybų reklama mūsų šalyje draudžiama. Tačiau tame pačiame sakinyje po kablelio tęsiama: išskyrus logotipą, adresą ir veiklos rūšį, - sakė portalui LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. - Galėtume teismuose kariauti už savo interesus, bet akivaizdu, kad problemą reikia spręsti iš esmės. Taip, kaip yra padarę estai ir latviai. Ar Lietuvos sportui nepraverstų 10-15 milijonų litų?“

„TonyBet“ savininkas A.Guoga negaili pinigų labdarai, sunkiai gyvenantiems žmonėms. Jis Labdaros ir paramos fondui „Bėdų turgus“ yra paaukojęs milijoną litų.

M.Balčiūnas pabrėžė, kad LKF toliau aktyviai ieškos pagrindinio rėmėjo. „Vien valstybės biudžeto pinigais neišsiversime“, - teigė LKF generalinis sekretorius.

Šį sezoną pasaulio ir Europos čempionatuose dalyvaus dešimt Lietuvos krepšinio rinktinių - vyrų ir moterų bei jaunimo, jaunių ir jaunučių. 2010-aisiais, palyginti su praėjusiais metais, LKF biudžetas sumažėjo beveik pustrečio milijono litų, todėl beveik visos nacionalinės komandos turės tenkintis minimaliu finansavimu.


Šiame straipsnyje: LKFBalčiūnasTonyBet

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių