Krepšinio ir lažybininkų dvikova: kas laimės?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reputacijai – lažybininkų degutas: įtariama, kad į nesąžiningą žaidimą gali būti įsipainioję kelių klubų atstovai ir galbūt pačios lažybų bendrovės.

"Naglis" ėmėsi tyrimo

Pirmieji apie galimas manipuliacijas prabilo lažybų bendrovių "TonyBet", "TopSport", "Orakulas" vadovai.

Bukmekeriams įtarimų sukėlė Palangos "Naglio" komanda, neva tyčia triuškinančiu skirtumu 66:103 pralaimėjusi LKL čempionato rungtynes Kauno "Žalgiriui", ir Kėdainių "Nevėžio" – Prienų "Rūdupio" mačas.

Manoma, kad palangiškiai specialiai nesistengė kovoti visomis jėgomis, nes lažybų bendrovėse, kaip spėjama, kai kurie "Naglio" žaidėjai ir jų artimieji lažybų bendrovėse aktyviai statė dideles sumas už Palangos ekipos pralaimėjimą didesniu nei 30 taškų skirtumu.

Svarstoma, kad ir "Nevėžis" galėjo pralaimėti "Rūdupiui" dėl mįslingų nesportinių priežasčių.

Lažybų bendrovės sustabdė su šiais mačais susijusių laimėjimų išmokėjimą ir kreipėsi į LKL bei Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) prašydamos ištirti, ar per varžybas galėjo būti nesąžiningų dalykų.

"Naglio" klubas pradėjo savo vidinį tyrimą, o "Nevėžio" klubo direktorius Arūnas Danilevičius neigia bet kokius įtarimus.

Kai kurie krepšinio specialistai svarsto: gal pačios lažybų bendrovės susidūrė su sunkumais išmokant laimėjimus, todėl perėjo į kontrpuolimą – ėmė ginti savo interesus?

"Žalgiris" siekė pergalės

Kauno "Žalgirio" vyriausiąjį trenerį Iliasą Zourą nustebino žinia apie lažybų skandalą.

"Apie tai sužinojau tik iš žurnalistų. Tikrai neturiu ką komentuoti. Džiaugiuosi, kad mūsų krepšininkai per rungtynes su "Nagliu" gerai atliko savo pareigas, žaidė azartiškai ir iškovojo triuškinančią pergalę. Vertinti varžovų veiksmų nenorėčiau. Tai jų reikalai", – sakė dienraščiui "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ilias Zouras.

"Nežinau, ar tai yra tiesa, tačiau jei Lietuvos krepšinio lygoje vyksta tokie dalykai, tai tikrai negerai. Per rungtynes su "Nagliu" stengėmės atlikti tik trenerių nurodytas užduotis ir siekėme pergalės. Ar jautėme, kad varžovai specialiai nori pralaimėti kuo didesniu taškų skirtumu? Sunku pasakyti, tačiau dvikovos pradžioje net buvome priversti vytis palangiškius. Galbūt vėliau ir jautėsi, kad jie nėra nusiteikę rimtai pasipriešinti", – prisiminęs dvikovą su Palangos ekipa svarstė "Žalgirio" krepšininkas Mantas Kalnietis.

"Tai buvo eilinės LKL čempionato rungtynės, kuriose "Žalgiris" sprendė savo savo uždavinius. Apie galimas lažybas išgirdome tik po varžybų. Jei patys "Naglio" žaidėjai ir statė už triuškinantį pralaimėjimą, tai ne mūsų problemos. Mes atsiribojame nuo bet kokių vertinimų", – pridūrė "Žalgirio" klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

LKL laukia įrodymų

LKL generalinis direktorius Linas Gilys pabrėžė, kad kol kas nėra jokių įrodymų dėl nesąžingo žaidimo ar manipuliacijų lažybomis.

"Manau, kad ir jokio skandalo kol kas nėra, nes viską reikia pagrįsti rimtais faktais. Suprantu, kad tai gali būti sudėtinga. Teoriškai viskas įmanoma, bet nemanau, kad tai – masinis reiškinys.

Abejoju, kad tokie dalykai gali vykti, kai aikštėje susitinka stipriausios komandos. Juk rungtynių svarba, pergalės kaina nusveria statymų svertą. Galima įvairiai interpretuoti šią situaciją, tačiau tokiu atveju jau reikia galvoti apie visas šalį ir visas sporto šakas. Viską galime paversti labai didele problema.

Šiuo metu laukiame konkrečių įrodymų. Žinome, kad Palangos klubas vykdo vidinį tyrimą ir informuos mus apie rezultatus. Tada spręsime, ką daryti. LKL čempionato nuostatuose nieko numatyta apie lažybas, bet yra pretekstas galvoti apie ateitį, prevencijos priemones.

Jei, remdamiesi vien prielaidomis, kažką apkaltinsime ar nubausime, visada liks teisminis kelias ginčytis. Ką reiškia, kad lažybų kontoroje kažkas pamatė krepšininką? Juk jis gali statyti ir už futbolo Čempionų lygos rungtynes", – kalbėjo L.Gilys.


Šiame straipsnyje: lažybosLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
prie rusu valdzios nieko panasaus nebuvo , o laisvoj lietuvoj , viskas imanoma , ir lazybu kontoros , ir narkotikai

taigi

taigi portretas
labiausiai itartinas lryto pralimejimas rudupiui,gali buti,kad bendroves neturi pinigu,tai pucia drambli....

kiesa

kiesa portretas
bet ar prie rusu buvo kokios tai lazybos . matai laisvoj lietuvoj ju priviso , geriau lai eina gatviu tvarkyt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių