Krepšininkai atviri: himnas mus užveda

„Kai atsistoji klausyti himno ir visa minia gieda... Ir tie paskutiniai pora posmų, pora eilučių – kai visi taip sudainuoja – tikrai už širdies griebia ir toks energijos antplūdis būna...“ – himno keliamas emocijas filme „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) apibūdina krepšininkas Martynas Pocius.

Paprastai filme papokštauti nevengiantys Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkai kalbėdami apie Lietuvos himną surimtėja.

O Robertas Javtokas atvirai prisipažįsta esąs savo šalies patriotas.

„Mane himnas užveda. Aš Lietuvos patriotas, man Lietuva yra viskas“, – filme atvirai kalba R. Javtokas.

Vėliau žurnalistų paklaustas, kokie jausmai apima tuomet, kai prieš varžybas skamba Lietuvos himnas, dažnai giedamas pritariant būriui aistruolių, R. Javtokas sako, kad keliais žodžiais tuo metu kylančias emocijas apibūdinti sudėtinga.

„Negaliu sakyti, kad krentu ant žemės, verkiu ar kažkas tokio, bet man tai suteikia stiprybės, duoda daugiau pasitikėjimo, sudaro tautos vienybės įspūdį“, – iš lėto renka žodžius krepšininkas.

Jis prisimena jaudinantį momentą, kai Eurolygai uždraudus prieš varžybas groti nacionalinius šalies himnus, „Žalgirio“ arenoje susirinkę aistruoliai nieko nepaisydami atsistojo ir ėmė giedoti „Tautišką giesmę“.

„Tai kuria salės, visos tautos vienybę. Himnas – patriotizmo rėmas, viena dalelė, už kurią tu myli Lietuvą“, – samprotauja R. Javtokas.

Jo teigimu, būti savo šalies patriotu niekas neragino ir vaikystėje nemokė. Pagarbą savo šaliai jis matė šeimoje, tarp draugų, artimųjų, jį supančioje aplinkoje. „Aš esu patenkintas čia gyvendamas, man patinka Lietuva. Aišku, išvažiuoju į užsienį. Kas nors gali sakyti, kad jeigu važiuoji kitur žaisti, nesi patriotas, bet nežinau… Vis tiek jauti meilę savo šaliai“, – svarsto rinktinės kapitonas.

Filme „Mes už... Lietuvą!” žiūrovai pamatys daugiau nuoširdžių pokalbių su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkais, taip pat jautrių emocijų ir momentų, kurie iki šiol likdavo „ne spaudai“. Žiūrovai filme išvys ir kadrus iš komandos rūbinės, procedūrų kambario, prakaitu nuplautas akimirkas iš pasirengimo stovyklų ir treniruočių salių.

Filmo premjera įvyks didžiųjų šalies miestų kino teatruose „Forum Cinemas“ jau gegužės 31-ąją.


Šiame straipsnyje: Mes už... Lietuvą!

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nitro

Nitro portretas
pasiziurekit i tu patriotu veidus kada giedamas valstybes himnas , vos vienas kitas lupas pajudina , daugumai iki lemputes , ir pirmiausia Javtokui , kam cia taip pigiai sudintis ...

o

o portretas
kad jis taip žaistų, kaip pastoviai kalba...

M

M portretas
Juk gali himna ir mintyse giedoti. Bet siaip turim tikrai gera himna...
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių