Krasnojarsko sirgaliai nepamiršo A.Brazio

Algirdas Brazys maloniai nustebo, internete radęs Krasnojarsko „Jenisej“ komandos sirgalių pageidavimą - grįžti dirbti į šį Rusijos vyrų krepšinio klubą.

„Džiugu, kad mane prisimena. Toks eilinių krepšinio mėgėjų dėmesys paglosto kiekvieno trenerio savimeilę“, - sakė dienraščiui A.Brazys, 2008-2009 m. sezoną vadovavęs „Jenisej“ ekipai.

Iš Kauno „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus pareigų atleistas buvęs ilgametis žalgirietis šiuo metu krepšinio gyvenimą stebi iš šalies.

„Tai buvo nauja veiklos sritis. Atrodė, kad artimiausiu metu neprireiks vėl imtis trenerio darbo, tačiau dabar neatmetu tokios galimybės. Kol kas „Jenisej“ vadovai man neskambino, bet jei kreiptųsi padėti, svarstyčiau jų pasiūlymą“, - kalbėjo krepšinio specialistas.

Krasnojarsko ekipą treniruojantis latvis Ainaras Bagatskis, 2006-aisiais stovėjęs ir už „Žalgirio“ vairo, sirgalių nemalonės sulaukė po keturių iš eilės ir iš viso šešių šiais metais nesėkmių per 7 rungtynes Rusijos superlygoje bei fiasko šalies taurės ir Europos „Iššūkio“ taurės turnyruose.

„Būtų neblogai susigrąžinti Brazį. Ar bendraujate su juo? Juk Ainaras „neveža“. O komandoje - puikūs žaidėjai! Tačiau Bagatskis negali jų išmokyti susitelkti į vieningą kumštį, jis neišnaudoja krepšininkų galimybių. Pavyzdžiui, Kasparas Kambala surenka vos po 4-8 taškus. Ar taip turėtų būti? Treniruojant Braziui, Kasparas be dvidešimtuko neišeidavo iš aikštės. Nuo pirmųjų sezono rungtynių nematyti nė kruopelytės komandinio krepšinio. Kodėl, vadovaujant Braziui, ekipa kaudavosi lyg priekiniuose fronto apkasuose ir paskutinėmis minutėmis tiesiog dantimis išplėšdavo pergales, o dabar - iškelia baltą vėliavą? Galėtume būti penktoje vietoje, tačiau nukritome į aštuntąją ir kažin ar bepakilsime aukščiau. Padėkite, Vladimirai Vladimirovičiau“, - oficialioje „Jenisej“ svetainėje krepšinio aistruoliai kreipėsi į klubo generalinį direktorių Vladimirą Petrakovskį.

Per paskutinį superlygos mačą su Maskvos srities „Chimki“ ekipa, kuriai atstovauja Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas, Krasnojarsko atstovai pirmavo 17 taškų skirtumu, tačiau pralaimėjo 74:80.

Vadovaujant A.Braziui, 2009-aisiais „Jenisej“ krepšininkai pirmą kartą pateko į Rusijos čempionato atkrintamąsias varžybas ir užėmė 8-ąją vietą, tik po atkaklios kovos turnyre dėl 5-8 pozicijų nusileidę Liubercų „Triumf“ ir „Lokomotiv-Rostov“ ekipoms.

„Krasnojarske turiu daug draugų, šio krašto žmonės - nuoširdūs, geranoriški. Miestas - toli nuo Lietuvos, Sibiro gilumoje, bet šiais laikais net didžiausi atstumai - reliatyvūs. O krepšinio sirgaliai čia, kaip ir Kaune - didelė jėga!“, - teigė A.Brazys.


Šiame straipsnyje: BrazysŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių