Kovoje dėl penktosios vietos - prancūzų pergalė

Sekmadienį pirmosios Katovicų „Spodek“ arenoje į aikštę išbėgo Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės, kurios aiškinosi, kuri iš jų užims penktąją, o kuri - šeštąją vietą. Prancūzai nugalėjo 69:62 (21:12, 13:12, 12:17, 23:21) ir Europos čempionate liko penkti.

Beveik tuščioje arenoje rungtyniavusioms komandoms ši dvikova didesnės įtakos neturėjo, nes abi jos buvo užsitikrinusios teisę žaisti kitų metų pasaulio čempionate Turkijoje. Todėl prancūzai šiose rungtynėse jau žaidė be savo lyderių Tonio Parkerio, Boriso Diaw ir Florent'o Pietruso.

Ne stipriausios sudėties kovojo ir kroatai - jų gretose trūko Roko-Leni Ukičiaus ir Zorano Planiničiaus, vos keturias minutes žaidė Nikola Vujčičius.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Marko Popovičius šiame mače atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus, o rezultatyviausiai žaidė 18 taškų surinkęs Davoras Kusas. Prancūzams tiek pat taškų įmetė Antoine'as Diot.

Antrąsias rungtynes sekmadienį dėl septintosios vietos žais Rusijos ir Turkijos komandos. 19.30 val. Lietuvos laiku Graikija ir Slovėnija pradės mačą dėl bronzos medalių, o 22.15  val. startuos didysis Europos čempionato finalas - Ispanija - Serbija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių