Kova dėl olimpiados: Lietuvos varžovai – Venesuela ir Nigerija

Šiąnakt ištraukti burtai komandų, kovosiančių dėl teisės dalyvauti 2012-ųjų metų Londono olimpiados krepšinio turnyre. 12 komandų buvo suskirstytos į 4 grupes. Lietuva rungtyniaus B grupėje.

A grupė

Graikija, Puerto Rikas, Jordanija

B grupė

Lietuva, Venesuela, Nigerija

C grupė

Rusija, Dominikos Respublika, Korėja

D grupė

Makedonija, Naujoji Zelandija, Angola

2012 metų liepos 2-8 dienomis Venesueloje vyks turnyras, kuriame per žemynų pirmenybes į Londono olimpiadą nepatekusios krepšinio rinktinės kovos dėl likusių trijų kelialapių. Pirmiausia komandos varžysis grupėse. Vėliau po dvi geriausias grupių komandas pateks į ketvirtfinalį.

Devynios komandos jau užsitikrino vietą olimpiniame krepšinio turnyre: šeimininkė Didžioji Britanija, pasaulio čempionė JAV, Argentinos, Australijos, Brazilijos, Kinijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Tuniso komandos.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po olimpiados atrankos burtų traukimo ceremonijos tvirtino, kad apie varžovus sunku kažką pasakyti, nes nėra tekę su jais susitikti.

K.Kemzūra: šiais laikais visi moka žaisti krepšinį

„Sunku kažką komentuoti apie Venesuelos ir Nigerijos rinktines, nes nesame su jomis susitikę ar daugiau matę. Sunku dabar iš karto spręsti, ko reikia tikėtis. Tikriausiai tai bus atletiškos komandos, o jos visada būna pavojingos. Šiais laikais visi moka žaisti, reikės analizuoti varžovus ir rengtis.

Venesuelos rinktinė nepriklauso pasaulio elitui, tačiau žais namuose. Todėl ji tampa dar pavojingesnė. Aišku, galime ir turime nugalėti abu varžovus grupėje. Bet tai padaryti nebus paprasta ir lengva.

A grupėje išsiskiria Graikija ir Puerto Rikas, C grupės favoritės turėtų būti Rusija ir Dominikos Respublika. D grupė — labai įdomi. Makedonams ten tikrai nebus lengva nė su vienais, nė su kitais varžovais. Ir Naujoji Zelandija, ir Angola yra gana stiprios komandos", – kalbėjo strategas.


Šiame straipsnyje: Lietuvos krepšinio rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių